Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Situația în Dâmbovița privind COVID-19

Autor:

Data: 28 martie 2020, 13:27

  •  
  •  
  •  

BULETIN DE PRESĂ

Astăzi, 28.03.2020, în județul Dâmbovița:

  • se află în izolare la domiciliu 2230 persoane asimptomatice
  • au ieșit din izolare la domiciliu 393 persoane
  • se află în carantină, în centrele special amenajate, 68 de persoane
  • au ieșit din carantină 37 persoane.

În ultimele 24 de ore, în județul Dâmbovița au fost constituite  la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița 189 de patrule, dintre care 59 mixte cu Inspectoratul de Jandarmi Județean Dâmbovița “Mircea cel Bătrân”, care au acționat pentru verificarea respectării măsurii de autoizolare la domiciliu. De asemenea, au fost efectuate 3 însoțiri, de către polițiști, către centrele de carantină.

Citește și: Corbii Mari: 7 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID–19

În urma activităților desfășurate, au fost verificate 2198 de persoane, pentru nerespectarea măsurii de izolare la domiciliu fiind aplicată o sancțiune contravențională pentru nerespectarea măsurii de izolare. De asemenea, au fost aplicate 205 sancțiuni în valoare totală de 257.200 lei pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulației (Ordonanța militară 3/2020).

Polițiștii din Dâmbovița continuă să acționeze în colaborare cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în asigurarea ordinii și liniștii publice, pentru impunerea normelor legale instituite pe perioada stării de urgență.

Citește și: DSP Dâmboviţa: Planul privind organizarea sistemului spitalicesc

În ultimele 24 ore Poliția Locală Târgoviște, sub coordonarea Poliției Municipiului Târgoviște, a procedat la verificarea a 44 de persoane aflate în izolare la domiciliu. De asemenea, polițiștii locali au legitimat 245 de persoane, au efectuat 10 filtre auto, verificând 113 autovehicule, în vederea respectării prevederilor Ordonanței militare nr. 3/2020. Au fost aplicate, în acest sens, 13 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 6900 lei. În același timp, o persoană fără adăpost a fost identificată și predată Direcției de Asistență Socială.

Citește și: Spitalul Pucioasa devine spital suport pentru COVID-19 alături de Secţia Boli Infecţioase Târgovişte şi Secţia specială pentru COVID-19, amenajată în Secţia Ortopedie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte

Au fost înregistrate, în total, 301 apeluri (7 astăzi) la numărul de telefon alocat persoanelor care se află în izolare/carantină, pus la dispoziție în cadrul Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Dâmbovița.

Precizăm că la acest moment, pentru nevoia de carantină instituționalizată, la nivelul județului Dâmbovița, din totalul de 112 locuri existente, 71 ocupate sunt ocupate, fiind identificate și aprobate, prin hotărâre CJSU, înca două spații care ar putea fi puse la dispoziție după ocuparea celor 41 disponibile.

De asemenea, au fost repartizate județului nostru încă 2060 combinezoane de protecție, 1140 măști de tip FFP2 și 1100 măști FFP3, care urmează a fi primite și distribuite prin ISU “Basarab I” Dâmbovița.

Menționăm că toate informațiile referitoare la cazurile de persoane infectate cu COVID-19 sunt comunicate de către Grupul de Comunicare Strategică.

Reamintim cetățenilor județului Dâmbovița că toate instituțiile din sistemul de siguranță și ordine publică, cele din sistemul medical precum și autoritățile publice județene și locale sunt la datorie și acționează pentru creșterea gradului de siguranță publică a cetățenilor și în scopul limitării și răspândirii infecției cu noul Coronavirus.

În același timp, vă îndemnăm să ascultați sfaturile autorităților și să respectați cu strictețe măsurile impuse prin ordonanțele militare.

CENTRUL JUDEȚEAN

DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ

AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.