Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Spitalul Pucioasa devine spital suport pentru COVID-19 alături de Secţia Boli Infecţioase Târgovişte şi Secţia specială pentru COVID-19, amenajată în Secţia Ortopedie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte

Autor:

Data: 25 martie 2020, 12:50

  •  
  •  
  •  

În aceste zile  în care  se duce o luptă pe viaţă şi pe moarte cu   COVID-19, în întreaga ţară , se impun măsuri excepționale de urgență în domeniul sanitar, astfel că, şi la nivelul judeţului  Dâmboviţa s-a stabilit strategia privind gestionarea crizei COVID-19 în următoarea perioadă.   De joi, Spitalul Orăşenesc Pucioasa  devine unitate medicală  pentru pacienții cu COVID-19, un spital suport,  alături  de Secţia Boli Infecţioase Târgovişte şi  Secţia Ortopedie  din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă  Târgovişte  care se transformă în Secţie destinată suspecţilor sau pacienții cu COVID-19.

Concret, Secţia Ortopedie  din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte  îşi  mută activitatea  în Secţia ORL a Spitalului Judeţean Târgovişte , la rândul ei, Secţia ORL îşi restrânge activitatea şi  va funcţiona la Secţia Chirurgie   de la etajul 1 al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte .

Citește și: Primul caz de COVID-19 din Dâmbovița

Secţia Ortopedie   după eliberare este amenajată cu tot stricutul necesar, aici se va amenaja şi  şase paturi de terapie  intensivă pentru patologia COVID-19  şi va trata urgențele medico-chirurgicale ale persoanelor aflată în izolare la domiciliu sau carantinare în diverse localități, precum  şi pacienţii confirmaţi cu COVID-19 care au nevoie şi de alte investigaţii medicale.  După tratare, pacienţii respectivi vor  fi stabilizaţi şi trimişi sub supraveghere medicală la Spitalul Orăşenesc Pucioasa – spital suport COVID-19. Secţia Boli Infecţioase Târgovişte are 74 de paturi destinate COVID-19, şapte medici infecţionişti care sunt  cu arma la picior şi zeci de asistenţi. Secţia Ortopedie  din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă  Târgovişte  care se transformă în Secţie destinată suspecţilor sau pacienții cu COVID-19, va avea 40 de paturi din care şase paturi  de terapie intensivă.

Spitalul Orăşenesc Pucioasa   are o capacitate de 240 de locuri,însă conducerea managerială se va organiza şi din acest total, cel mai probabil, jumătate va fi destinat  pacienţilor COVID-19 iar restul de paturi  vor  fi destinate celorlalte patologii.  Se va stabili şi un circuit separat pentru patologia COVID-19.

 Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte  pe lângă  cele două   secţii destinate strict COVID-19,se ocupă de restul pacienţilor cu diferite afecţiuni şi asigură 24 din 24 de ore necesarul de servicii medicale, tuturor dâmboviţenilor care au cu totul  alte patologii decât  COVID-19.

Dr.Claudiu Dumitrescu, managerul Spitalului Judeţean de Urgență Târgoviște, se bazează pe buna colaborare pe care o are cu DSP Dâmboviţa  şi mulţumeşte  pe această cale, întregii echipe  DSP Dâmboviţa cu care conlucrează  foarte bine în interesul pacientului cât și echipei manageriale, care au dovedit o înaltă ținută profesională.

În plină criză de COVID-19 şi stare de urgenţă în România, dâmboviţenii trebuie să dea dovadă de calm, responsabilitate şi solidaritate şi să respecte  măsurile impuse de autorităţi. Trebuie să fim solidari cu medicii, asistenţii, echipajele SMURD, ambulanţierii, poliţiştii, jandarmii şi pompierii care sunt în prima linie în lupta cu COVID-19 iar  fără aceşti oameni, războiul cu virusul este pierdut

Dr. Claudiu Dumitrescu, managerul Spitalului Judeţean de Urgență Târgoviște, a ţinut să le transmită respect, recunoştinţă şi mulţumire tuturor medicilor, asistenţilor şi personalului auxiliar din cadrul Spitalului Judeţean de Urgență Târgoviște.

În această luptă, trebuie să se  asigure personalului medical infrastructura medicală și protecția necesare, circuite sigure, organizarea activității care să permită confortul fizic și psihic, astfel încât să trecem cu bine peste această mare încercare. În aceste momente trebuie să înțelegem că toate spitalele din România sunt în lupta cu COVID-19, direct sau suport, și în funcție de evoluția pandemiei, întregul sistem sanitar va trata coronavirus!

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.