Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

DSP Dâmboviţa: Planul privind organizarea sistemului spitalicesc

Autor:

Data: 27 martie 2020, 15:57

  •  
  •  
  •  

COMUNICAT DE PRESĂ

 Având în vedere  contextul epidemiologic  actual, la nivelul judeţului Dâmboviţa, în ultimele 24 de ore, au intrat în autoizolare la domiciliu 419 persoane asimptomatice şi 21de persoane în carantină instituţionalizată.

Citește și: Primul caz de coronavirus din Dâmbovița, după două zile de la confirmare, a decedat

Tot în contextul pandemiei COVID-19, Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa a înaintat spre aprobare Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, următorul plan privind organizarea sistemului spitalicesc â:

Secția exterioară Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Târgoviște,  va deveni secție suport pentru pacienții COVID-19.

Citește și: Primul caz COVID-19 din judeţul Dâmboviţa: Primarul comunei Corbii Mari, Ionuţ Bănică face apel la calm, rațiune și multă grijă după ce un bărbat din localitate a fost confirmat cu COVID-19

Urgențele medico-chirurgicale COVID-19, precum şi  gravidele cu risc obstetrical crecut, confirmate COVID-19, vor beneficia de asistenţă medicală de specialitate în pavilionul Ortopedie-Traumatologie al SJU Târgovişte.

Pentru pacienţii dializaţi COVID-19 este desemnat Centrul de  Hemodializă al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, cu acces separat şi care este amplasat la parterul ambulatoriului de specialitate, aflat pe versantul opus al intrărilor principale ale spitalului.  Pacienţii dializaţi care nu sunt infectaţi cu COVID 19, vor fi preluaţi de cele două centre de dializă private din Târgovişte.

Citește și: Alte două cazuri de COVID-19 în Dâmboviţa, la Corbii Mari

Pavilionul central al Spitalului Orășenesc Pucioasa va fi spital suport pentru infecţia COVID-19.

Gravidele fără risc, confirmate COVID-19, vor fi preluate de Secția exterioară OG a Spitalului Municipal Moreni.

Bolnavii psihici COVID -19 vor fi internaţi într-un pavilion special destinat din cadrul Secţiei exterioare Ochiuri–Gura Ocniţei a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte.

Pentru suplimentarea  resursei umane va fi delegat/detașat personal medical din toate unităţile sanitare cu paturi, cu prioritate din spitalele neimplicate în gestionarea cazurilor COVID-19, în funcţie de necesitate.

DIRECTOR EXECUTIV,                                      COMP. RELAŢII PUBLICE,

   Dr. Sorin STOICA                                                  Cons. Marinela POPA

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.