Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Primul caz COVID-19 din judeţul Dâmboviţa: Primarul comunei Corbii Mari, Ionuţ Bănică face apel la calm, rațiune și multă grijă după ce un bărbat din localitate a fost confirmat cu COVID-19

Autor:

Data: 24 martie 2020, 13:19

  •  
  •  
  •  

Primul caz de coronavirus din Dâmboviţa a fost confirmat astăzi. Este vorba de un bărbat  în vârstă  de 56 de ani din comuna Corbii Mari, satul Grozăveşti.

Acum, bărbatul din Corbii Mari  se află internat la Spitalul Victor Babeș din  Bucureşti  unde s-a recoltat proba în cursul zilei de luni și testul a ieșit pozitiv.

Vorbim de transmitere comunitară.  Se pare că bărbatul a fost infectat  cu COVID-19 în urma deplasării   pe care a făcut-o într-un  spital privat din Capitală  pentru a face  dializă.

Citește și: Primul caz de COVID-19 din Dâmbovița

Acesta a avut contact direct cu un alt bărbat confirmat sâmbătă, care a şi murit luni seară,pacientul numărul 7  care a decedat.  DSP Dâmbovița a demarat deja ancheta epidemiologică în Comuna Corbii Mari.

Şi primarul  comunei  Corbii Mari,Ionuţ  Bănică  face apel la calm, rațiune și multă grijă după ce un bărbat  din  localitate a fost confirmat cu COVID-19,primul caz din judeţul Dâmboviţa.

Da, avem primul caz de coronavirus în comuna noastră. Era un scenariu posibil și probabil pe care l-am anticipat și pe care l-am amânat cât s-a putut.

Dar nimeni nu se poate feri din drumul acestui virus și trebuie să luăm lucrurile ca atare. Acum, mai mult ca oricând, instituțiile trebuie lăsate să-și facă datoria. Primul lucru pe care-l vom face rapid: în jurul gospodăriei, vom acționa cu substanțe de dezinfecție din Registrul Național al Produselor Biocide, recomandabile în astfel de cazuri.

În acest context, vreau să vă anunț că serviciile publice administrative ale Primăriei vor fi disponibile numai pentru situații de absolută necesitate. Primăria rămâne deschisă, dar numai pentru nevoi urgente. Serviciul la ghișeu este suspendat, iar petițiile sau alte probleme care se pot rezolva pe parcurs le puteți trimite pe adresele de e-mail. Vorbim la telefon, suntem prezenți non-stop în localitate și suntem în prima linie a luptei cu această epidemie. Avem curaj, avem rațiune și vom trece cu bine peste asta. Vă promit!

Revenim cu măsurile ce vor fii comunicate si luate de Instituțiile Statului.

Telefoane utile:
Primar:0799777707
Viceprimar:0731354419
Administrator Public:0731354421
e-mail : primaria_cm@yahoo.com
DSP:0786930676
0785213254
0785213252
” acesta este mesajul primarului comunei Corbii Mari,Ionuţ Bănică.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.