Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO.  Comuna Voinești  are un nou operator de apă şi canal și va plăti cel mai mic preț din județul Dâmbovița

Autor:

Data: 25 ianuarie 2018, 20:46

  •  
  •  
  •  

 Administrația comunei dâmbovițene  Voinești  își dă tot interesul pentru dezvoltarea localității, astfel încât , voineștenii să beneficieze de utilități la standarde europene. Anul 2018  vine cu vești  foarte bune pentru cetățenii comunei  Voinești.

  În primul rând  vestea cea mare este că începând cu data de 1 februarie 2018, voineștenii vor plăti cel mai mic preț din județul Dâmbovița la apă și canal.   S-a făcut deja o încredințare directă pentru o perioadă  de maxim 6 luni de zile   a sitemului de apă și canalizare către un nou operator de apă şi canal.

Anunțul a fost făcut  chiar de primarul Dănuț Gabriel Sandu.  Și la capitolul  investiții, primarul  Dănuț Gabriel Sandu  a amintit proiecte majore ce se vor implementa  în anul 2018 cu finanțare, europeană,  de la Guvern și din bugetul local:

Ne-am propus ca anul 2018 să fie  anul în care vom realiza  cele mai multe proiecte la nivelul comunei  Voinești.  Deja lucrăm la întocmirea bugetului, așteptăm  ședința CJ de astăzi, unde sunt repartizate sumele  destinate unităților administrativ teritoriale.  În luna februarie vom aproba bugetul pentru anul 2018. Referitor    la proiecte, le-aș împărți pe trei paliere: proiecte europene, proiecte cu fonduri guvernamentale și proiecte finanțate din bugetul local.

 La finalul anului trecut am depus trei proiecte cu finanțare europeană. Unul pe POR  și două pe AFIR . Pentru toate trei avem notificare  ca săptămâna viitoare să semnăm contractele de finanțare  și vor fi implementate în decursul anului 2018. 

 Pe POR avem un proiect intitulat “Modernizare, reabilitare, recompartimentare și dotare centru de zi pentru persoane vârstnice în satul Manga”, un proiect peMăsura 8.3…Este vorba de reabilitarea sediului şcolii vechi din satul Manga . Pe AFIR  două proiecte depuse prin GAL Valea Ialomiței: “Modernizare și reabilitare centru de zi pentru copii în satul Gemenea Brătulești” şi “Modernizare prin asfaltare a târgului săptămânal în satul Voinești”.

 Proiectele pe fonduri guvernamentale și aici avem  un proiect în derulare prin PNDL1 . S-au  asfaltat  6 km de drumuri locale, s-au  realizat 32 de podețe transversale în satul Gemenea-Brătuleşti . Am decontat  deja 24 de miliarde  de lei  și mai sunt  de decontat 4 miliarde, asta după  ce  se vor relua lucrările când vremea ne va permite  pentru realizarea și celorlați 2 km de șanțuri betonate.

Prin PNDL 2 s-a obţinut finanţare pentru proiectul „Modernizare prin asfaltare străzi în satul Voineşti”. Este vorba despre străzile Gogeşti, Aldescu, Moruju, Morii şi Bisericii. S-a  parcurs  procedura de achiziţie publică,  pe 29 decembrie  am semnat contractual de lucrări . Când vremea ne va permite vom da ordinul de începere a lucrărilor.

 Pe buget local vorbim despre modernizarea dispensarelor  din comuna Voinești. Sunt trei medici de familie  și trei dispensare. Deja se lucrează la interior , termenul de execuție fiind  de 90 de zile, undeva  la jumătatea lunii aprilie aceste lucrări vor fi  finalizate.

 Un alt proiect realizat din bugetul local este construcția unei case  mortuare în  satul Suduleni. În acest an vom face o construcție identică  în satul Voinești. Vom face și extinderea rețelei de gaze   pe o lungime de 2,6 km  în satul Voinești și putem spune  că în acest an toți locuitorii din Voinești beneficiază de absolute toate utilitățile  și PNDL 2  întreg satul va fi asfaltat.  În acest an ne-am propus extinderea relei electrice între Voinești și Suduleni pe o  lungime de 1,2 km, investiție realizată din bugetul local. Vom continua modernizarea iluminatului public, urmând să montăm  alte 300 de lămpi economice pe străzile  laterale. La sfârștul anului 2018 toate aceste proiecte  vor fi implementate.  

 Referitor la apă și canalizare în comuna Voinești, am avut trei obiective:

  1. Ca  niciun salariat să nu-și piardă locul de muncă
  2. Calitate și servicii foarte bune
  3. Și un preț rezonabil pentru absolut toți locuitorii comunei Voinești

Astăzi, vin în fața dumneavoastră  și vă spun că toate cele  trei obiective au fost îndeplinte și asta pentru că începând cu data de 30 ianuarie 2018, printr-o adresă emisă de Serviciul  Public Județean de Apă și Canal Dâmbovița  se va  sista livrarea de apă potabilă din comuna Voinești. În sedință de Consiliu Local extraordinară s-a luat decizia în unanimitate să nu facem delegare  de gestiune  pentru Compania de Apă.  Am găsit un operator avizat de ANRSC, datorită faptului că aici vorbim de utilități   pentru cetățeni, până la procedura de achiziție publică o să facem o încredințare directă pentru o perioadă  de maxim 6 luni de zile. Și astăzi, vă pot spune că  începând cu 1  februarie 2018, voineștenii vor plăti  apă la un preț de 3  lei pe metru cub cu TVA inclus și canalizare la un preț de 2  lei pe metru cub cu TVA inclus. Lucrurile sunt rezolvate.  Eu am militat  pentru înființarea unui alt ADI  pe lângă Serviciul  Public Județean de Apă și Canal Dâmbovița dar acest lucru nu s-a întâmplat. În cel mai scurt timp Serviciul  Public Județean de Apă și Canal Dâmbovița se va desființa.”, a declarat primarul Dănuț Gabriel Sandu.

Și în anul 2018, administrația de la Voinești condusă de primarul Dănuț Gabriel Sandu și viceprimarul Constantin Popa, lucreză cu motoarele turate la maxim.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.