JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Jandarmii montani și salvamontiștii, în sprijinul  unei turiste epuizate fizic

Autor:

Data: 12 iulie 2017, 11:33

O turistă aflată în dificultate în Masivul Montan Bucegi, a fost ajutată de jandarmii montani şi salvamontişti.

Jandarmii din cadrul Postului Montan Peștera împreună cu Salvamont Salvaspeo Dâmbovița au intervenit în Masivul Montan Bucegi, în sprijinul unei persoane epuizate fizic.

Turista, o femeie în vârstă de 40 de ani, din județul Ilfov, care se afla cazată la o pensiune din zona Peștera a plecat împreună cu fiul în vârstă de 12 ani într-o drumeţie pe traseul montan Peștera – Vf. Omu.

La un momentdat, în timp ce urca spre Vf. Omu, femeia nu a mai putut continua deplasarea din cauza epuizării fizice și a unor probleme medicale.

Ajunşi la faţa locului, în punctul “Mecetul Turcesc” salvatorii montani i-au acordat turistei măsurile de prim-ajutor, deoarece aceasta se afla în stare avansată de epuizare fizică fiind totodată și panicată.

Turista a fost transportată cu targa UT 2000, în condiţii de siguranţă până la Refugiul Salvamont Dâmbovița, unde i s-au acordat alte măsuri de prim-ajutor. Ulterior aceasta s-a întors la locul de cazare.

Acţiunea de salvare s-a încheiat cu succes după 3 ore.

Turiştii aflaţi în dificultate în zona Masivului Montan Bucegi pot apela cu încredere numărul unic de urgenţă  „112” sau numerele de telefon 0749.058037 / 0749.034639  pentru a solicita sprijinul imediat al jandarmilor montani.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google