JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.
ppt.ro

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO.  În curând, zăcămintele de sare dar şi câteva izvoare de apă  sulfuroasă pot transforma Ocniţa în zonă turistică

Autor:

Data: 8 august 2016, 14:28

Noul primar al comunei  dâmboviţene Ocniţa, Eduard Barcău îşi dă tot interesul ca localitatea să devină zonă turistică,  datorită zăcămintelor de sare dar şi  câtorva  izvoare de apă  sulfuroasă care pe vremuri   erau folosite pentru tratarea unor afecţiuni.Edilul a spus că aceste bogăţii  naturale care se găsesc pe raza comunei, reprezintă un mare atu  pentru obţinerea de fonduri europene în vederea realăzări unui zone turistice:  „Există nişte analize la apa extrasăde acolo, rezultatele sunt  foarte bune, mai ales pentru cea salină, procentul de salinitate  este de peste 21%, stare naturală . Referitor la punerea în valoare a zonei, nu s-a făcut nimic până acum  pe această linie. Eu am luat legătura cu o firmă din Bucureşti care se ocupă cu exploatarea rezervelor de apădulce , sărată precum şi cu proiectarea de staţii de epurare . Au mers acolo şi mi-au spus că îmi pot propune  o variantă de exploatare a  acelor izvoare,k nişte foraje cu captarea apelor şi cumularea  în alte zone, pentru  că acolo este o zonă  cu restricţii  de construcţii. Efectiv dacă s-ar face ceva lucrări în zonă , doar lucrări de foraj pentru captarea apei . Mă gândesc , am vorbit şi la CJ  şi este una dintre resursele care dă dă şanse foarte mari să obţinem fonduri europene. ”, a declarat primarul Eduard Barcău.Comună dâmboviţeană Ocniţa  este un loc binecuvântat. dealuri de sare la ocnita
Veche aşezare strategică, cunoscută încă de pe vremea lui Mihai Viteazu, care îşi odihnea trupele prin văile de lângă Manastirea Dealu, Ocnita, cunoscuta in acele vremuri ca Ocna cea Mica de langa Târgovişte, a fost încă din acele vremuri un loc plin de bogăţii naturale, dealuri întregi, pline de sare, care, odata extrasă, ajungea în toată regiunea de sud a Munteniei. Astăzi, zăcămintele de sare de la Ocniţa au fost date uitării doar localnicii mai folosesc saramura ce curge direct din câteva izvoare, pentru murături. Saramura izvorăşte direct din pământ. Izvoarelor sărate de la Ocniţa li s-a dus vestea  doar în rândul gospodinelor.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google