S-a deschis circulației, noul pod peste râul Ialomiţa dintre Şotânga şi Doiceşti, o investiție vitală pe care Primăria Șotânga a implementat-o cu succes și are o valoarea de 7.000.000. lei.
Vineri, 10 decembrie 2021, s-a făcut recepția lucrării și imediat, podul a fost deschis circulației, în prezența primarului comunei Șotânga, Constantin Stroe alături de primarul comunei Doicești, Cosmin Stana, președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, vicepreședintele CJ, Luciana Cristea și deputatul Carmen Holban.
Nu au lipsit viceprimarii celor două comune, consilieri locali și chiar consilieri județene.
Noul pod peste râul Ialomița are o lungime de 90 m deschidere, lungimea drumului modernizat, inclusiv podul este de 1762,00 m, lățime cale pod este de 7 m – suprafața totală fiind de 630 mp, lățimea trotuarelor este de 1 m, drumul cu o bandă de circulație lățime carosabil 4 m(5 m platforma). A fost montat și echipament de iluminat public modern atât pe pod, cât și pe drumul de legătură.
Zona s-a schimbat radical, există deja montat și sistem de supraveghere video, lucrările au fost finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală.
Președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan i-a asigurat pe cei doi primari, că investițiile vor continua atât la Șotânga cât și la Doicești, cu un sprijin consistent din partea CJ Dâmbovița.
La Șotânga, se lucrează și la noua sală de sport
La Șotânga, se lucrează și la noua sală de sport, o investiție cu finanțare prin CNI, care vine în completare la marele proiect privind amenajarea Centrului Civic al comunei. Deja a fost turnată fundația. Președintele CJ, Corneliu Ștefan și primarul Constantin Stroe au făcut o vizită de lucru pe șantier.
Într-un stadiu avansat sunt și lucrările la platforma de depozitare a gunoiului de grajd
Comuna Șotânga se alătură localităţilor cu platforme pentru gunoiul de grajd, finanţate de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor prin proiectul „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi”.
După finalizare, de gestionarea platformei se va ocupa Primăria Șotânga urmând să fie monitorizată de către Ministerul Mediului. Investiţia finanţată de MMAP oferă autorităţilor locale de la Șotânga, pe lângă platforma propriu-zisă, şi un set de utilaje destinat colectării, manevrării, compostării şi împrăştierii gunoiului de grajd. Practic, UAT-urile sunt în măsură să implementeze un serviciu public pentru managementul dejecţiilor provenite de la animalele din gospodării şi fermele mici.
CJ Dâmbovița va realiza o stație de tratare mecano-biologică la Șotânga, în imediata apropiere a platformei de depozitare a gunoiului de grajd
Prezent la Șotânga, președintele Corneliu Ștefan a vorbit și despre faptul că, CJ Dâmbovița va realiza o stație de tratare mecano-biologică la Șotânga, în imediata apropiere a platformei de depozitare a gunoiului de grajd. Un proiect de 70 de milioane de Euro ce prevede un parc ecologic, stație de transfer și stație de tratare mecano-biologică, toate aceste investiții vor fi realizate prin POIM și sunt vitale pentru județul Dâmbovița.
Atât președintele CJ, Corneliu Ștefan, cât și primarul Constantin Stroe au ținut să-i asigure pe cetățeni că nu este vorba de o groapă de gunoi.