DEZAVANTAJ iar SĂNĂTATEA ÎN PERICOL în fața noii variante a coronavirusului”Deltacron”, ca urmare a reducerii numărului de teste în lume, o spune responsabila tehnică a OMS pentru COVID-19, Maria Van Kerkhove.

„Ca urmare a reducerii numărului de teste în lume ne aflăm în dezavantaj pentru a putea urmări în mod eficient noua tulpină”.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a observat că noua variantă a coronavirusului, detectată în trei ţări europene – Franţa, Ţările de Jos şi Danemarca , ce combină tulpinile Delta şi Omicron şi a fost denumită Deltacron, are la acest moment un nivel redus de circulaţie.
OMS nu respinge însă posibilitatea ca această impresie iniţială să fie legată de o scădere drastică a numărului de teste pentru Covid-19 în marea parte a lumii, potrivit EFE.
Noua subvarianță BA.2 COVID-19, numită „Deltacron” sau „Stealth Omicron”, pare a fi cea mai contagioasă tulpină de până acum.
Noua variantă Deltacron COVID-19 nu pare inițial a fi mai severă decât Omicron, dar este mai transmisibilă.
Noua subvarianta COVID-19 a tulpinilor Delta si Omicron circula de la inceputul anului. Omicron BA.2, numit „Deltacron”, este un virus recombinant care conține proteina spike de lungime completă a Omicron și coloana vertebrală a Delta.
Dr. Adrian Esterman, profesor la Universitatea din Australia de Sud și fost epidemiolog al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), a scris pe Twitter că Deltacron este de aproximativ 1,4 ori mai infecțios decât tulpina originală Omicron BA.1. „Acest lucru îl face destul de aproape de rujeolă, cea mai contagioasă boală despre care știm”, a scris Esterman.