Forfotă mare în cofetăriile din Târgovişte! Angajatele abia mai fac faţă comenzilor de cozonaci şi prăjituri , pentru că spun acestea, din ce în ce mai multe gospodine preferă să cumpere produsele gata făcute din cauza lipsei de timp. Există însă şi gospodine care spun că cei mai buni cozonaci sunt cei făcuţi în casă. În ambele cazuri , secretul este să pui un dram de suflet atunci când frămânţi aluatul.Comenzile la cofetăriile din Târgovişte au crescut chiar şi cu 50% iar programul a fost prelungit pentru a face faţă comenzilor:”În această perioadă,comenzile au crescut,fie pentru cozonaci ,fie pentru alte feluri de prăjituri.Nu putem să spunem că ducem lipsă de clienţi .Majoritatea celor care aplează la noi sunt doamne care au serviciu,sunt foarte ocupate.În tot ceea ce faci trebuie să pui suflet.Se lucrează în program prelungit pentru a onora toate comenzile ”a declarat o doamnă care deţine o cofetărie în municipiul Târgovişte .”Timpul este foarte scurt ,prinse cu problemele trebuie să pregătim şi masade Crăciun şi la capitolul cozonaci şi alte prăjituri am făcut comandă la cofetărie.Prăjiturile şi cozonacii sunt la fel ca cele de casă ”a afirmat o doamnă .
Cozonacul copt în casă o tradiţe păstrată cu sfinţenie
Aşa cum v-am spus există însă şi gospodine care spun că cei mai buni cozonaci sunt cei frământaţi în casă, însă acest lucru necesită foarte multă muncă. Tanti Viorica,deşi are 68 de ani , încă mai framântă cozonacii acasă atât pentru ea cât şi pentru rude:”De când mă ştiu este o tradiţie în familie ,să facem în casă tradiţionalii cozonaci .De pe masa de Crăciun,cozonacul nu lipseşte.Există un secret al acestui cozonac ,trebuie să pui suflet ca să-ţi iasă .Coc cozonaci patât pentru mine cât şi pentru rude ”a afirmat tanti Viorica.Fie că sunt cumpăraţi din cofetărie fie că sunt făcuţi în casă, cozonacii nu trebuie să lipsească de pe masa de Crăciun din nico casă.