150 de poliţişti dâmbovițeni de la rutieră, sunt deja pe toate drumurile din județ , vor acționa pe două paliere: unul este cel de prevenire și descurajare, iar al doilea este de combatere a faptelor antisociale și de impunere fermă a legii.
De asemenea, poliţiştii rutieri vor acționa pe principalele drumuri din județ, pentru asigurarea fluenței traficului rutier și prevenirea accidentelor.
Zilnic vor fi folosite aparatele radar, precum și cele etilotest, etilometru și drugtest, în tot județul.
Recomandăm tuturor cetăţenilor să aibă în vedere un minim de măsuri de autoprotecţie, pentru a petrece minivacanța de Crăciun în liniște și siguranță!
Cetățenii sunt sfătuiți să acorde o atenție sporită persoanelor pe care le primesc în casă în perioada imediat următoare, și nu numai, pentru că, sub diverse pretexte, infractorii le pot pătrunde în locuințe chiar cu acordul lor și, profitând de o clipă de neatenție, le pot sustrage bani sau alte bunuri de valoare.
Nu lăsați persoane necunoscute să intre în casa dumneavoastră, indiferent de pretextul folosit. Dacă se prezintă a fi reprezentanţi ai unor instituţii, societăţi etc., solicitați-le un document de legitimare!
Asiguraţi-vă că încuiați locuinţa când plecaţi de acasă!
Atunci când vă însoțesc copiii, nu îi lăsați nesupravegheați, învățați-i că pot să plece doar cu permisiunea dumneavoastră!
Dacă vă deplasați cu autoturismul, interesați-vă despre condițiile meteo și alegeți corect ruta.
Asigurați-vă că autoturismul funcționează în parametrii optimi, că aveți valabile asigurarea obligatorie (R.C.A.) și inspecția tehnică periodică (I.T.P.)!
Nu uitați că anvelopele de iarnă sunt obligatorii pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei!
Nu folosiți obiecte de distracție pe bază de amestecuri pirotehnice, decât în condițiile şi în locurile permise de lege! Pot fi comercializate către public steluțe, lumânări scânteietoare, jerbe cu scântei, inele de foc sau sateliți.
Cumpărați cadourile din surse sigure, de la firme sau magazine pe care le cunoașteți sau pe care le-ați mai folosit!
În caz de nevoie sau dacă ați asistat ori aveți cunoștință despre comiterea unei fapte antisociale, apelați la cel mai apropiat poliţist, ori sunaţi la 112 – Apelul Unic de Urgenţă!
Urmărește Partener TV și pe Google News