Grădinița cu PP. ,,Rază de Soare” Târgoviște a devenit Școală eTwinning 2021 – 2022.

Certificatul de Școală eTwinning reprezintă o recunoaștere și o apreciere a implicării, angajamentului și devotamentului atât ale fiecărui eTwinner, cât mai ales ale întregii școli, la nivelul cărora colaborează echipe de profesori și directori.
Statutul de Școală eTwinning poate fi atins în urma parcurgerii unui traiect de dezvoltare, cu etape care pot fi evaluate obiectiv. Nu este o competiție, ci un proces de evoluție de la un nivel la altul.
Grădinița Rază de Soare a devenit școală eTwinning (2021-2022) prin implicarea directă a prof. Ene Ana-Maria și a colectivului de educatoare.
GRĂDINIȚA RAZĂ DE SOARE TÂRGOVIȘTE ȘI PROIECTELE EUROPENE
Grădinița cu P.P. ,,Rază de Soare” din Târgoviște implementează începând din anul școlar 2020 – 2021 încă două proiecte finanțate de Comisia Europeană prin programul Erasmus+, Acțiunea – cheie 2 :
- Proiect de schimb interșcolar KA 201 ,,EMOȚIONAL INTELLIGENCE – FEEL
AND ACT APPROPRIATELY ”, Nr. Referinta-2020-1-BG01-KA201-079275, cu instituții de învățământ din Bulgaria ( coordonatorul proiectului ), Turcia, Polonia, Spania și Portugalia.
Responsabil de proiect, Moldoveanu Elisabeta.

Dezvoltarea competențelor cheie pentru toți indivizii încă din copilărie și pe tot parcursul vieții , achiziționarea de abilități sociale, abilități de învățare precum și incluziune socială, este scopul acestui proiect, iar obiectivele sunt:
- Încurajarea copiilor să-și exprime emoțiile;
- Încurajarea adulților (părinți și profesori) să împărtășească copiilor emoțiile și să le arate cum sa le managerieze;.
- Încurajarea copiilor sa inteleaga toata gama de sentimente pe care le poate atinge o persoana, deși unele acțiuni trebuie să fie limitate,in functie de particularitatile de varsta;
- Înțelegerea atmosferei externe (soare, ploaie, vânt, diferite arome etc.) și cum acestea poat afecta emoțiile noastre, ceea ce contribuie la dezvoltarea inteligenței emoționale.
- Proiect de schimb interșcolar KA 229 ,, OPEN MINDS@ INCLUDE. NET –
creative pedagogies, global competencier for inclusion (01.09.2020 – 31.08.2021), cu instituții de învățământ din Anglia ( coordonatorul proiectului ), Cipru, Grecia, Finlanda și Turcia- responsabil de proiect, Ciulei Florentina.
Obiectivele acestui proiect sunt:
- Dezvoltarea profesională continuă de calitate a cadrelor didactice prin trainig-uri furnizate de experți naționali, implementarea în școlile partenere, evaluând impactul în toate țările.
- Colaborarea cadrelor didactice ca agenți ai schimbării, planificând și evaluând noi metode de predare și activități care decurg din sesiunile de formarea ale experților.
- Îmbunătățirea tuturor obiectivelor prin utilizarea eficientă a IT, dezvoltarea utilizării tehnologiei virtuale ca instrument de comunicare pentru personal și elevi;
- Consolidarea unei rețele (de aici și titlul proiectului) de practicieni educaționali care au experiență în promovarea incluziunii.
- Schimbul de bune practici / diseminarea expertizei partenerilor atunci când găzduiesc o vizită prin prezentări teoretice și activități practice/workshopuri, invitând școli locale partenere, instituții de formare a profesorilor. Twinspace-ul va fi utilizat ca formă esențială de comunicare între parteneri, de planificare, de partajare dovezi / de evaluare a impactului noilor abordări.
- Crearea de produse și instrumente concrete care să permită diseminarea pe scară largă a proiectului la nivel regional, național și internațional.
La inițiativa partenerului din UK prima activitate desfășurată în proiect a fost reprezentată de participarea la competiția ,,Botlle moments”. Preșcolarii din 9 grupe de la Grădinița cu PP. ,,Rază de Soare” Târgoviște, implicate în acest proiect, au surprins și realizat prin tehnici artistice variate ,,singurul lucru pe care le-ar plăcea cel mai mult să îl facă din nou atunci când totul va reveni la normal” prin raportarea la implicațiile școlarizării online în contextul pandemiei de COVID-19. (informații preluate de pe site https://www.bottlemoments.com/covid-19-kids). Au fost respectate etapele descrise pe site-ul competiției și au fost postate lucrările realizate de copii pe contul instituțional de Twitter.

Expoziția cu lucrările artistice realizate de preșcolari pe baza conceptului propus de proiectul ,,Botlle moments”, a fost realizată în Centrul de Resurse pentru Educație și Dezvoltare Târgoviște- responsabil Ciulei Florentina

Din anul 2021, Grădinița cu PP. ,,Rază de Soare” Târgoviște a devenit Școală eTwinning ( 2021 – 2022).
Conţinutul prezentului material reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor, iar Agenţia Naţională şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care conţinutul informaţiei va fi folosit.