O privire de ansamblu asupra produselor financiare pentru microintreprinderi românești, în contextul european
Comisia Europeană prezenta în urmă cu câțiva ani, printr-un raport oficial, importanța microcreditării pentru companiile mici în U.E, prezentând puncte precum:
- Microfinanțarea pentru companiile mici noi sau existente a fost recunoscută ca o problemă de mai multe consilii de miniștri europeni
- Microcreditul pentru întreprinderile mici este definit ca un împrumut sub 25.000 EURO
- Inca din 2003, Consiliul European a îndemnat statele membre să acorde o atenție deosebită microcreditelor pentru a încuraja întreprinderile mici să se infiinteze și să se dezvolte.
- Întreprinderile mici, noi sau existente, se confruntă adesea cu anumite probleme atunci când abordează furnizorii de finanțare, atât pentru investițiile de capital fix ale întreprinderii, cât și pentru capitalul de lucru.
- Acest acces limitat la micro împrumuturi este o problemă majoră, în special acolo unde antreprenorii sunt șomeri, femei sau fac parte din minorități etnice.
- Sprijinirea furnizării de microimprumuturi este nu doar o problemă de antreprenoriat și de creștere economică, ci și de incluziune socială.
- Întrucât băncile percep adesea microcreditul ca pe o activitate cu risc ridicat și cu randament scăzut din cauza ratei mari de eșec și costului ridicat de manipulare pentru microîmprumuturi, a existat un decalaj pe piață pe baza asimetriei informaționale, în special în țările candidate la U.E.

În țara noastră, în ultimii 15 ani, s-au remarcat serviciile RoCredit IFN SA – o instituție financiară nebancară cu capital integral românesc, ce continuă să ofere soluții rapide de creditare pentru microîntreprinderi.
Prin cele 17 sedii, RoCredit IFN SA pune la dispoziția clienților săi un portofoliu variat de produse financiare. Ca semn de încredere, stau și parteneriatele cu finanțatori externi precum: Blue Orchard, Symbiotics Group, Responsibility, Oiko Credit, Coopest, Triple Jump.
Adiacentă activității principale de acordare de microcredite, RoCredit IFN SA promovează și alte soluții financiare precum operațiuni de schimb valutar (aferente activității de creditare) și activități auxiliare privind intermedierile financiare.
Serviciile de consultanță financiară oferite de echipa RoCredit IFN SA vizează cele mai înalte standarde de calitate, la nivel european, aceasta fiind încă din anul 2011 membră a Centrului Regional de Resurse de Microfinanțare și Rețea “Microfinance Centre” CEE& NIS din Europa Centrală și Asia.
Ca obiectiv pe termen mediu, RoCredit IFN SA și-a fixat extinderea rețelei teritoriale la nivel național și sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri în mediul urban și în cel rural. Asadar, soluțiile de microfinanțare oferite de compania românească vizează îmbunătățirea stării de sănătate financiară a clienților și partenerilor săi și generarea unor rezultate sustenabile pe termen lung.
Cere detalii despre linia de credit pentru scontări azi, la www.RoCredit-IFN.ro!