Monopoly sau Activity sunt cele mai cunoscute şi mai populare jocuri de societate. Jocurile de societate sunt o categorie de jocuri ce cuprinde jocuri de cărţi, de zaruri, de tablă, de rol. Singurul lor scop este socializarea cu cei din jurul nostru, distracţia, relaxarea.
Dacă e să ne gândit la o definiţie mai generală a jocurilor de societate vom spune că astfel de jocuri reprezintă activităţi competitive între doi sau mai mulţi jucători, interacţiunea dintre ei e directă, nu există un scop extern, obţinerea unui câştig material, scopul e intern, plăcerea de a juca şi atât.
Regulile jocurilor de societate sunt simple şi comunicarea între jucători e cea mai importantă, nu durează foarte mult. Putem avea jocuri de acţiune live pe roluri, jocuri asociative sau deductive.
Jocurile de societate sunt jocuri de noroc?
Nu, jocurile de societate nu sunt jocuri de noroc, nu urmăreşti să câştigi nimic, nu sunt mize, bani puşi în joc. Monopoly se poate transforma uşor în joc de noroc, dar e un caz izolat şi asta se întâmplă foarte rar.
La jocurile de noroc singura ta decizie este legată de apăsarea unui buton, de o selecţie de butoane, de numere, dacă e vorba de ruletă, de o selecţie de cărţi, şi cam atât. Aştepţi să vezi ce se întâmplă. Sunt implicate şi strategii, probabilităţile matematice la jocurile de noroc. Încearcă 888 rotiri gratuite dacă vrei să joci pe bani reali, fără să depui.
La jocurile de societate ai strategii, ai abilităţi importante care te ajută să câştigi jocul, elementele random nu determină şi câştigurile de la final. Câştigurile rezultă doar din deciziile jucătorilor. Îţi laşi imaginaţia să zburde la jocurile de societate, te bucuri de întâlnirile cu prietenii, de prezenţa lor, nu te gândeşti la câştiguri materiale.
Despre regulile jocurilor de societate
Este important de reţinut că la jocurile de societate regulile sunt mai complicate, aspectul fizic al jocului e important, sunt implicate diverse piese, elemente fizice, jetoane mai mereu. Şi tot jocurile de societate sunt mai mult despre grup şi mai puţin despre individ, sunt pentru cei care adoră să fie într-un grup şi să participe la activităţi fără stres, cât mai relaxante, să râdă, să nu aibă nevoie să se concentreze prea tare.
Te joci jocuri de societate ca să uiţi de realitatea de zi cu zi şi să îţi pui şi creierul la muncă, să mai ieşi din rutină. Joci acasă, la birou, în vacanţă, nu ai nevoie de un mediu formal în care să joci, nu ai nevoie de o pregătire şi de experienţă ca să joci, înveţi rapid regulile jocurilor de societate.
Jocurile de societate au fost întotdeauna apreciate de grupurile de prieteni care-și doresc activități amuzante pentru timpul liber. În ultimii ani, acestea au devenit din nou la modă și se bucură de o popularitate sporită.