Această miere naturală este numită astfel deoarece harnicele zburătoare din stup vizitează zone de pădure. Brazii sau alte conifere, stejarul, dar şi arţarul pot da o miere la fel de specială ca şi celelalte plante preferate de albine. Ba mai mult, apicultorii consideră mierea de mană un sortiment extrem de valoros, cu multiple beneficii pentru sănătate.
Cu toţii ştim că albinele obţin delicioasa miere din nectarul florilor. Dar să nu neglijăm nici sortimente deosebite precum miere de mana, numită şi miere de pădure. Această miere naturală este numită astfel deoarece harnicele zburătoare din stup vizitează zone de pădure. Brazii sau alte conifere, stejarul, dar şi arţarul pot da o miere la fel de specială ca şi celelalte plante preferate de albine. Ba mai mult, apicultorii consideră mierea de mană un sortiment extrem de valoros, cu multiple beneficii pentru sănătate.
Cu siguranţă merită să încercăm o miere calitativă şi naturală, iar cea mai bună variantă este sub formă crudă. Atunci când alegem miere cruda de mana, ştim sigur că toate proprietăţile acestui aliment minune al naturii sunt păstrate intacte. Vitaminele şi mineralele sunt în proporţie şi de zece ori mai mare decât în alte sortimente populare, preferate de consumatori, motiv în plus să integrăm mierea de mană în dieta noastră. Nici gustul nu este de refuzat, deşi mai puţin dulce comparativ cu cel al mierii obişnuite. Putem recunoaşte uşor mierea de pădure, după culoarea închisă, brună şi o consistenţă vâscoasă.
Grupa de vitamine B, C pentru imunitate, dar şi vitamina K, minerale precum Calciul, Magneziul sau Fierul atât de necesar în combaterea anemiilor, toate se găsesc din plin în mierea de pădure. Un tratament naturist excelent care fortifică organismul, un bun antioxidant ce sprijină sănătatea sistemului respirator. Forma cristalizată sau zaharisită a mierii este o dovadă în plus că am ales un produs natural, neprelucrat termic, deci mult mai sănătos.
Se ştie că siropul de brad este printre primele opţiuni naturiste atunci când ne supără gâtul. La fel de benefic este şi consumul de miere mana de brad. Albinele culeg tot ce este mai bun de la frunzele coniferului mereu verde şi creează în stup mierea miraculoasă de culoare foarte închisă. Încă un aspect important este cantitatea foarte scăzută de polen din acest tip de miere, lucru ce o face mai potrivită persoanelor alergice la unele produse apicole. Iar cei care apreciază mierea se pot bucura de nenumăratele calităţi ale alimentelor provenite din natură.