
Din fructele de cătină se pot obţine produse alimentare, dar şi cosmetice cu numeroase beneficii pentru organism. Sub formă de sirop şi nectar gata pentru consum sau transformate în creme şi săpunuri, micile boabe de cătină sunt adevărate izvoare de sănătate. Pentru a maximiza întregul său potenţial, producătorii dedicaţi au grijă să găsească cele mai bune combinaţii, precum asocierea cătinei cu miere sau fructe, sub formă de nectar sau sirop.
Nectarul proaspăt de cătină cu miere, un produs 100% natural
Atunci când alegem nectar de catina, ne putem baza pe o infuzie de vitamine cu un gust plăcut, dulce – acrişor. Prin presarea la rece a fructelor de cătină se obţine preţiosul nectar. Amestecul rezultat se completează cu miere de albine (polifloră) şi nimic altceva, doar ingrediente naturale. Atât cătina, cât şi mierea sunt aliaţi de nădejde ai sistemului imunitar şi aduc un aport consistent de vitamine. Cum răcelile şi gripele sunt tot mai răspândite, mai ales în sezonul rece, imunitatea are nevoie de ajutor suplimentar pentru a le face faţă. Consumul de sirop de catina sau nectar cu miere contribuie la întărirea apărării organismului într-un mod natural.
O sursă generoasă de vitamina C
Portocalele şi lămâile, citricele în general sunt recunoscute pentru conţinutul bogat de vitamina C, însă cătina are de până la 10 ori mai multă comparativ cu acestea. Cătina reuşeşte să depăşească şi morcovul în conţinutul de betacaroten, atât de necesar menţinerii unei vederi cât mai bune. Pe lângă o imunitate mai bună, consumul de cătină înseamnă mai multă vitalitate şi energie. Efectul antioxidant şi antiinflamator sunt alte argumente pentru care siropul de cătină cu miere nu trebuie să ne lipsească din frigider.
Când este bine să consumăm sirop de cătină ?
În sezonul rece şi nu numai, când organismul este slăbit, consumul de cătină ne ajută să depăşim perioadele mai solicitante. De exemplu, prin diluarea a două linguri de nectar cu apă sau ceai rezultă o băutură delicioasă şi sănătoasă care ne dă energie pentru întreaga zi. Datorită efectului revitalizant, este bine să ne facem un obicei din a consuma amestecul în timpul zilei.