Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

PERCHEZIȚII ÎN DÂMBOVIȚA LA PROXENEȚI care acționau atât României, cât și în Marea Britanie, Spania, Germania și Belgia.VIDEO

Autor:

Data: 17 iunie 2021, 16:02

  •  
  •  
  •  

PERCHEZIȚII ÎN DÂMBOVIȚA LA O GRUPARE DE PROXENEȚI care acționau atât României, cât și în Marea Britanie, Spania, Germania și Belgia, au acționat polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Dâmbovița, sprijiniți de polițiști de combatere a criminalității organizate din București, Ploiești și Buzău.

Oamenii legii au efectuat 13 percheziții domiciliare, în județele Dâmbovița și Ilfov, la persoane bănuite de trafic de persoane, proxenetism, spălare de bani, înșelăciune și constituire a unui grup infracțional organizat.

Simultan, în orașul Belfast, din Irlanda de Nord, au fost efectuate două percheziții domiciliare, de partenerii britanici, care au vizat identificarea și audierea persoanelor care ar practica prostituția.

Activitățile de investigare s-au desfășurat în perioada august 2020 – iunie 2021, fiind documentată activitatea infracțională a 13 persoane bănuite de trafic de persoane, proxenetism, spălare de bani, înșelăciune și constituire a unui grup infracțional organizat.

Din cercetări a reieșit că bănuiții ar fi constituit un grup infracțional organizat, acționând atât pe teritoriul României, cât și în Marea Britanie, Spania, Germania și Belgia. 

Aceștia ar fi racolat peste 20 de tinere, pe care le-ar fi determinat, fie prin metoda „lover boy”, fie prin constrângere fizică sau psihică, să practice prostituția. 

Totodată, doi dintre bănuiți ar fi înșelat cu peste 100.000 de lire, prin inducerea în eroare, un cetățean britanic, client al serviciilor sexuale.

În urma perchezițiilor, au fost găsite bijuterii, bani, mai multe înscrisuri și 9 autoturisme de lux, bunuri care urmează să fie indisponibilizate.

Pe parcursul acestei zile, urmează ca 9 de persoane să fie conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Dâmbovița, pentru audieri.

Activitățile s-au desfășurat în cooperare cu polițiști ai Unității de Combatere a Traficului de Ființe Umane și Sclaviei Moderne a Police Service Northern Ireland, la acțiunile desfășurate în România, participând și doi polițiști irlandezi.

Precizăm că activitățile au fost desfășurate sub egida EUROJUST și cu sprijinul EUROPOL, suportul de specialitate fiind asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române și Unitatea Centrală de Analiză a Informațiilor.

La acțiuni, au participat și polițiști ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, jandarmi și polițiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.