Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Bugetul municipiului Târgoviște pe 2021, un buget de supraviețuire

Autor:

Data: 19 aprilie 2021, 10:28

  •  
  •  
  •  

Bugetul municipiului Târgoviște în anul 2021, este un buget de supraviețuire, și această situație este datorată  Guvernului Cîțu care  nu a alocat niciun leu pentru echilibrarea bugetului local al Târgoviștei.

ZERO bani pentru Târgoviște din colectarea de TVA,  așa a decis guvernarea de dreapta din România, de parcă târgoviștenii nu plătesc taxe și impozite, de parcă nu plătesc TVA sau alte tipuri de impozite care se duc către bugetul de stat.

Este inadmisibil ca o comunitate, cum este Târgoviștea care generează venituri, să nu beneficieze de absolut nimic. Cu toate aceste nedreptăți, administrația târgovișteană, condusă de primarul Cristian Stan a reușit să elaboreze un buget care la capitolul funcționare este unul foarte redus .

La secțiunea dezvoltare, lucrurile stau destul de bine și asta datorită proiectelor  cu finanțare europeană  care reprezintă suma de 300.000.000 lei, adică 64,21%  din buget. Primarul Cristian Stan îi asigură pe târgovișteni,  că administratia pe care o conduce va face tot ceea ce depinde de ea pentru a asigura municipiului Târgoviște un trend de dezvoltare așa cum a fost început.

Stăm bine la secțiunea dezvoltare a municipiului Târgoviște

Pe ceea ce înseamnă veniturile proprii și cheltuielile de funcționare și întreținere, este un buget foarte strâns,cel mai redus de când, eu am onoarea de a conduce administrația publică locală târgovișteană. Unde stăm bine, este vorba despre proiectele cu  finanțare europeană. Și asta duce la o pondere a secțiunii de dezvoltare în bugetul municipiului Târgoviște  de  64,21%, sunt cheltuieli pe zona de investiții.  Pe proiecte cu finanțare nerambursabilă depăsim300.0000.000 lei, sume prevăzute în acest an, ceea ce asigură un ritm al investițiilor, accelerat.

Dar repet,probleme deosebite avem pe secțiune de funcționare și vom vedea cum vom putea să ne descurcăm…

De menționat este și faptul că începem acest an și cu un deficit de 42.000.000 lei, venim cu el din anul 2020, pentru că veniturile, în principal din TVA, în anul 2020, veniturile au fost mai mici cu 40.000.000 lei. Și totodată marcăm un nou an, pentru municipiul Târgoviște, în care veniturile din TVA pentru echilibrarea bugetului se cifrează la ZERO lei.  Acestea sunt condițiiile în care supunem aprobării un buget  de supraviețuire. “, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan

Reamintim  faptul că toți parlamentarii actului de guvernare din Dâmbovița nu au votat amendamentele propuse la buget pentru municipiul Târgoviște.  Măcar parțial să fi fost prinse în Bugetul de Stat. Până una alta, nu există, niciun program de finanțare pe care o unitate administrativ  teritorială să poată să depună proiecte în acest moment. Celebrul Plan de Redresare și Reziliență este sublim, dar lipsește cu desăvârșire .

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.