Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Unele persoane infectate cu COVID-19, aparent nu prezintă simptome, după care ajung la spital în stare gravă

Autor:

Data: 12 aprilie 2021, 12:37

  •  
  •  
  •  

 Unele persoanele infectate cu COVID-19, aparent nu prezintă simptome, după care ajung la spital în stare gravă, chiar după două săptămâni de la apariția bolii, în care starea lor de sănătate părea stabilă.

Este un semnal de alarmă, care trebuie tratat cu maximă seriozitate de către populație. Managerul Institutului Marius Nasta, Beatrice Mahler, susține că simptomele în cazul pacienților infectați cu coronavirus s-au schimbat.

“ În acest moment, avem o categorie de pacienți care ajung să stea acasă până în ziua a 12-a, a 13-a, care au saturații normale la domiciliu și care ajung, la finalul perioadei, când le scade saturația și se simt rău, să vină la spital și au nevoie de o concentrație foarte mare de oxigen și o admisie extrem de rapidă spre o soluție de ventilație. Și sunt mulți, avem între 8 și 10 pacienți pe care îi îngrijim pe secție împreună cu medicul de Terapie Intensivă, situație pe care nu am avut-o anul trecut”, a spus Beatrice Mahler.

Medicul a mai spus că pacienții fac și complicații diferite față de cele întâlnite anul trecut.

„Dacă ne uităm puțin la tipurile de tulpini care circulă în România, și aici există o diversitate, pentru că într-adevăr avem tulpina britanică, dar avem mutații care sunt ale tulpinii britanice, plus că avem în circulație și alte tulpini care ridică suspiciunea eficienței vaccinului. Eu cred că este o combinație de tulpini care circulă, tulpini care creează o paletă diferită de simptome și pe care nu avem cum s-o evidențiem fără secvențiere genică la un nivel mult mai crescut sau măcar pentru cazurile acestea”, a arătat Beatrice Mahler.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.