Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Al treilea val de infectări COVID-19, lovește cu o forţă fără precedent

Autor:

Data: 11 aprilie 2021, 10:30

  •  
  •  
  •  

Al treilea val de infectări COVID-19, lovește cu o forţă fără precedent, dovada este apelul disperat al medicilor, și în special, apelul medicilor de la ATI, care  ne transmit  în fiecare zi că s-a ajuns la suprasolicitarea spitalelor.

Numărul infectărilor crește vertiginos, iar medicii trag disperați semnale de alarmă că sistemul sanitar riscă să intre în colaps. Am ajuns într-un punct în care lucrurile par scăpate de sub control. Plutim parcă pe o navă în derivă, în voia sorții.

Mulți cetățeni nu cred nici azi în virus sau în eficiența restricțiilor. Odată cu teama de boală a dispărut din păcate și respectul față de lege .

Oamenii sunt gata să se uite în gura oricui susține că a descoperit o scurtătură, decât să mai creadă medicii. Iar tot mai mulți exploatează cinic dezorientarea celorlalți.

A venit vremea vânzătorilor de iluzii și pescuitorilor în ape tulburi. Suntem din nou pe cont propriu. Poate că tot oamenii de rând vor fi cei care vor înțelege, până la urmă, că mai este nevoie de un mic efort.

Autoritățile nu mai par capabile să-l facă și chiar dacă vor, nu mai pot.

În niciun caz nu este momentul să lăsăm garda jos, haideți să facem un efort, să continuăm, este în joc viața noastră și a celor din jur .

Oboseala tuturor, erorile comise în gestionarea crizei, oportunismul politic, instalarea neîncrederii pe scară largă, campaniile de fake news, presiunea economiei, toate la un loc au făcut posibil noul val de infectări. Dar nu atât valul ar fi problema, el se manifestă cam peste tot în Europa, ci mai ales gestionarea lui.

Să ne amintim cum a fost la început, acum un an. S-a decretat stare de urgență, s-a scos armata pe străzi, iar politiștii au aplicat amenzi. Verticala puterii a funcționat, legea a putut fi aplicată, regulile impuse. Epidemia a fost ținută sub control.

E adevărat că așa ceva ar fi de neimaginat acum.  La început, oamenii erau speriați și infinit mai disponibili  să se conformeze. Atmosfera generală era dominată de frică, groaza de necunoscut. Dar autoritățile au o mare parte din vină că nici măcar reguli simple, cum ar fi purtarea măștii, nu mai sunt azi respectate. Orice nouă măsură restrictivă este încălcată a doua zi fără să riște sancțiuni.

Dacă noi, cetățenii respectăm normele care sunt în vigoare, avem o șansă bună să trecem mai departe cu cât mai puține persoane îmbolnăvite și, da, cu cât mai puține persoane decedate din cauza acestei boli. Să nu ne imaginăm că dacă este primăvară și plecăm  să ne plimbăm , să ne întâlnim  cu prieteni, rude, scăpăm de virus. Din păcate, virusul merge cu noi și la plimbare,la serviciu, la școală, ține de noi să ne protejăm cât putem de bine. Nu ne-am dorit această boală, dar haideți să respectăm indicațiile specialiștilor, haideți să facem aceste lucruri simple, ca să îngrădim răspândirea virusului, pentru a putea trece cu bine de această perioadă dificilă.

TESTAREA în masă, măsuri de protecţie conexe și vaccinarea- cine  dorește pentru că nu este obligatorie, sunt trei măsuri esențiale care ar contribui la stoparea răspândirii acestui virus. Aceste mijloacele eficiente pentru combaterea pandemiei nu sunt deloc folosite la modul optim de către Guvernul României care prin greșelile pe care le face zilnic nu  mai inspiră încredere. 

De la o zi la alta, pandemia dovedeşte incapacitatea României  de a gestiona eficient crizele.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.