Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Drone de mari dimensiuni, în zona de competenţă a Poliției de Frontieră la Marea Neagră

Autor:

Data: 8 aprilie 2021, 10:53

  •  
  •  
  •  

Drone de mari dimensiuni, în zona de competenţă a Poliției de Frontieră la Marea Neagră, vor monitoriza traficul naval și vor oferi informații în timp real extrem de valoroase pentru pregătirea unor reacții prompte din partea autorităților responsabile.

În portul Mangalia, a avut loc  un exercițiu demonstrativ organizat de Garda de Coastă – Grupul de Nave Mangalia pentru a arăta facilitățile oferite de utilizarea Sistemului de supraveghere a frontierei maritime de stat cu drone de mari dimensiuni în zona de competenţă a Poliției de Frontieră la Marea Neagră.

Dronele de mari dimensiuni, model CAMCOPTER®️ S-100, permit executarea unor misiuni de supraveghere pe distanțe mari și de lungă durată, având capabilități de înregistrare, colectare, analiză și transmitere în timp real a datelor și informațiilor.


Noul sistem de supraveghere va permite detectarea timpurie a unor situații/evenimente/incidente și creșterea capacității de reacție și intervenție în cadrul misiunilor specifice privind supravegherea și controlul frontierei de stat, monitorizarea traficului naval, căutarea și salvarea pe mare, protejarea mediului și a faunei marine etc. De asemenea, se va eficientiza schimbul de date de interes operativ la nivel național și internațional.
Noul sistem de supraveghere este pus la dispoziție, cu titlu gratuit, de Agenția Europeană pentru Siguranță Maritimă pentru implementare de către autoritățile române pentru o perioadă de 6 luni, cu posibilitate de prelungire.Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.