Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

DGA: Educație anticorupție în școlile dâmbovițene

Autor:

Data: 12 februarie 2021, 10:31

  •  
  •  
  •  

La data de 11 februarie, în Europa este marcată anual “Ziua Europeană 112”.

Numărul de urgență 112 este singurul număr care poate fi folosit de pe orice telefon fix sau mobil pentru a beneficia, gratuit, de serviciile de urgență în orice țară a Uniunii Europene.

În acest an, cu ocazia sărbătoririi acestui serviciu destinat cetățenilor, ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Dâmbovița, împreună cu polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Dâmbovița au participat la activități specifice, organizate în municipiul Târgoviște,.

Cu acest prilej, le-au fost prezentate elevilor din cadrul Școlii “Vasile Cârlova” din Târgoviște, aspecte privind identitatea instituțională a D.G.A. și competențele acesteia, inclusiv faptul că și Direcția Generală Anticorupție gestionează un call-center gratuit de apeluri din partea cetățenilor, dar care nu reprezintă un sistem de urgență și este dedicat sesizărilor privind săvârșirea infracțiunilor de corupție.

De asemenea, au fost desfășurate activități de informare constând în promovarea unor mesaje cu conținut informativ-preventiv anticorupție. În acest context, participanților le-au fost diseminate materiale informative cu tematică anticorupție.

 Activitatea de informare și educație anticorupție a readus în atenție faptul că, prin toate acțiunile sale, Direcția Generală Anticorupție promovează legalitatea, integritatea, onestitatea și profesionalismul, ca standard atât pentru personalul propriu, cât și pentru cel al Ministerului Afacerilor Interne.

 Fiindcă toate acestea nu ar fi posibile fără sprijin, rugăm cetățenii să ia atitudine împotriva faptelor de corupție și să le sesizeze ori de câte ori este nevoie la Call-center anticorupție 0800.806.806, apelabil gratuit din orice rețea fixă sau mobilă sau direct la sediul structurii județene.

Reamintim că, la nivel local, Direcția Generală Anticorupție este reprezentată de Serviciul Județean Anticorupție Dâmbovița, al cărui sediu se află în municipiul Târgoviște, str. G-ral I.E. Florescu, nr. 8, telefon 0245/632870, e-mail dambovita.dga@mai.gov.ro.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.