Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

AEP: Joi, 3 decembrie 2020, ora 14:30, a fost înregistrată primirea a 14.572 de plicuri exterioare care conțin buletinele de vot ale alegătorilor români din străinătate

Autor:

Data: 4 decembrie 2020, 9:13

  •  
  •  
  •  

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că, până la data de 3 decembrie 2020, ora 14:30, a fost înregistrată primirea a 14.572 de plicuri exterioare care conțin buletinele de vot ale alegătorilor români din străinătate.          

Precizăm că, din numărul total de plicuri primite, 3.948 au fost înregistrate la Biroul electoral pentru votul prin corespondență nr. 1, 5.239 au ajuns la Biroul electoral pentru votul prin corespondență nr. 2 și 4.699 au sosit la Biroul electoral pentru votul prin corespondență nr. 3, București, iar 686  au fost depuse la reprezentanțele diplomatice.

Atragem atenția că, potrivit legislației în vigoare, plicul exterior ce conține buletinele de vot și certificatul de alegător trebuie să ajungă la biroul electoral pentru votul prin corespondență până pe 3 decembrie 2020, ora 23:59. Alternativ, alegătorii pot depune plicul exterior la orice misiune diplomatică sau oficiu consular, cu respectarea termenului-limită.

Reamintim că AEP a realizat un clip video menit să ilustreze tehnica votării prin corespondență, disponibil la următorul link: https://youtu.be/Y6EaWtAQzAw

Cetățenii care și-au exprimat opțiunea de a vota prin corespondență vor primi un e-mail de confirmare în cazul în care plicul a ajuns la termen la biroul electoral pentru votul prin corespondență sau la misiunile diplomatice și oficiile consulare.

Dacă plicul exterior nu a sosit până la data de 3 decembrie, ora 23:59, la destinațiile indicate mai sus, alegătorii vor primi un e-mail de informare, cu mențiunea că se vor putea deplasa la cea mai apropiată secție de votare din țara de reședință sau de domiciliu, pentru a-și exercita dreptul de vot.

Întrebări, sesizări sau reclamații pot fi transmise la adresa de e-mail contact@votstrainatate.ro

AEP recomandă alegătorilor să se informeze corect cu privire la exercitarea dreptului de vot la acest scrutin și să consulte site-ul Autorității, www.roaep.ro, canalul de YouTube și pagina de Facebook și să respecte, la prezentarea la urne, măsurile de distanțare socială și de protecție sanitară.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.