Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

ATENȚIE, dâmbovițeni! Amendă între 500 de lei și 2.500 de lei dacă nu purtați masca de protecție în spațiile și zonele stabilite legal de către autoritățile competente

Autor:

Data: 4 octombrie 2020, 13:40

  •  
  •  
  •  

Salvarea este posibilă doar cu noi înșine.Prevenirea este o atitudine de protecție față de viață. Suntem suficient de educați să știm că am putea fi asimptomatici. Până nu vom face testul COVID-19 nu știm 100% dacă nu cumva așa este.


Să ne gândim că așa cum noi nu purtăm masca, un asimptomatic nu o poartă nici el. Și ne poate infecta fără să știm.Așadar, să purtăm cu toții masca.Purtarea unei măști nu ne face mai slabi sau ′′controlați”.
Arată că ne pasă de noi și de cei din jur. Purtarea măștii dovedește putere și încredere în noi înșine.

Este simplu: cine greșește, plătește.

Se pare că o parte din noi am uitat de noțiunea de lege și respectarea ei.
Atunci când se dă o lege, aceasta trebuie respectată. Fie că noi credem că acea lege este bună, fie că nu.
Și dacă nu o respectăm, ne asumăm suportarea pedepsei stabilită conform legii.

Purtarea măștii de protecție astfel încât să acopere nasul și gura este obligatorie  în spațiile închise încă din data de 15 mai iar de la 1 august 2020, a devenit obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spațiile publice deschise, cum ar fi piețele, târgurile, zonele de așteptare – stațiile de autobuz, peroanele – falezele, zonele în care se desfășoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, în anumite intervale orare, stabilite prin hotărâre a Comitetului județean pentru Situații de Urgență.

Persoanele care nu respectă obligația de a purta mască în spațiile menționate pot fi sancționate contravențional în baza Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 (publicată în Monitorul Oficial nr.396 din 15 mai 2020) raportat la art.65 lit.h, respectiv “nerespectarea de către persoane fizice a măsurilor individuale de protecție a vieții“ se sancționează cu amendă între 500 de lei și 2500 de lei

 În ultimele 48 de ore, la nivelul județului Dâmbovița s-au intensificat acțiunile de verificare și vor continua și în orele următoare dar și în cursul săptămânii  viitoare. Aceste acțiuni au ca scop  prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu COVID-19.

– Vă recomandăm să păstrați distanțarea fizică, să purtați mască de protecție.

– Purtați masca de protecție în mijloacele de transport, în magazine și celelalte spații unde este obligatoriu.

– Evitați aglomerările de persoane, vă protejați astfel pe dumneavoastră și pe cei din jur.

Reamintim că cetățenii pot sesiza cazurile de încălcare a normelor de protecție sanitară apelând la linia TelVerde – 0800800165.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.