Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Mesajul primarului comunei Vulcana Pandele, Radu Vasile cu ocazia Zilei Limbii Române

Autor:

Data: 31 august 2020, 10:16

  •  
  •  
  •  

Anual, la 31 august, este celebrată ziua Limbii Române.Sărbătoarea a fost instituită prin lege în 2013.

dav

Este ziua în care, toţi vorbitorii de limbă română din România şi din întreaga lume ar trebui să conştientizeze cât este de important să păstrăm nealterată calitatea limbii române, acest element esenţial în comunicarea interumană.

 Este o mândrie pentru toţi vorbitorii de limbă română faptul că aceasta se află în rândul limbilor oficiale ale Uniunii Europene. Este de datoria noastră sa ne manifestăm respect faţă de limba română prin a vorbi corect şi prin a cultiva acest respect la generaţiile viitoare.

Pentru a atrage atenţia asupra importanţei păstrării calităţii limbii române şi pentru a-i sprijini pe românii din afara graniţelor să-şi păstreze cultura şi identitatea naţională, ziua de 31 august a fost proclamată, prin legea 53/2013, drept Ziua Limbii Române.

Ziua Limbii Române se sărbătorește în România, la aceeași dată cu Limba Noastră, o sărbătoare similară celebrată în Republica Moldova din 1990, care are scopul de a onora limba de stat.Limba română este și va rămâne dovada incontestabilă a identității românești și a continuității noastre ca popor, indiferent de provocările aduse de istorie.” acesta este mesajul primarului comunei Vulcana Pandele, Radu Vasile cu ocazia Zilei Limbii Române

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.