Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. La Șotânga, o administrație eficientă și un primar vizionar, cheia succesului !

Autor:

Data: 27 august 2020, 4:04

  •  
  •  
  •  

 „Renașterea” comunităților rurale este posibilă. Orice se poate face dar este important să vrei.

Aflată la mai puţin de 10 kilometri de Târgoviște, comuna Șotânga s-a dezvoltat de la an la an. Localitatea este un bun exemplu despre cum să faci administrație.

Nu a fost uşor, dar echipa condusă de primarul Constantin Stroie, a avut o strategie bine pusă la punct şi bazată pe realităţi, și atunci a reuşit.

Primarul Constantin Stroie a stabilit trei direcţii strategice: atragerea de fonduri europene, atragerea de investitori şi dezvoltarea urbanistică. În toate cele trei, comuna Șotânga a avut și are succes.

Ce înseamnă cu adevărat  infrastructura pentru dezvoltarea comunei Șotânga

La Șotânga putem vorbi  despre investiții majore implementate cu succes. Asfaltarea a 7 km de străzi în satele Şotânga şi Teiş. Valoarea acestei investiţii fiind de peste 4.849.840 lei.

A fost inaugurată Şcoala Gimnazială „Prof. llie Popescu” Şotânga, ce a fost reabilitată şi modernizată la standarde europene, printr-un proiect finanţat de Ministerul Dezvoltării Regionale prin Programul Naţional de Dezvoltare Locala (PNDL), etapa ll.

Vorbim despre o investiţie în valoare de 5.350.300 lei, contribuţia administraţiei fiind de aproximativ 1.357.218 de lei.
Se lucrează  intens și la pod peste râul lalomiţa şi drum de racordare amplasate la limita administrativ-teritorială a comunelor Şotânga şi Doiceşti, valoarea fiind de 6.245.275. lei, unde se lucrează în forță.

 Un alt proiect a vizat  extinderea rețelei de  canalizare în comuna Șotânga, județul Dâmbovița-rest de execuţie în valoare  de 1.200.000 lei.

Administraţia  de la Şotânga nu a stat  cu mâinile în sân şi a lucrat de zor, accesând şi finanţare pentru investiţii prin AFIR.  Vorbim despre un teren  de sport în satul Goleasca în valoare de aproximativ  480.000 de lei.  

Centrul comunei Șotânga se va schimba radical  printr-un proiect major „Realizare piață publică și piață comercială tradițională în comuna Sotânga, județ Dâmbovita”, valoarea investiției fiind de aproximativ 5.299.321 lei. Lucrările vizează realizarea unei piețe publice și a unei piețe comerciale tradiționale, realizarea unui spațiu public dotat cu loc de joacă, amenajarea de spații verzi; amenajarea de trotuare, fântână aterziană, spații pietonale și locuri de parcare.

Se modernizează  strada Mininerului și strada de centru. Nu trebuie să omitem faptul că alte două investiţii majore vor contribui la amenajarea centrului civic al comunei Şotânga. Este vorba despre două inveştiţii cu finanţare prin CNl, şi anume sală de sport cu 180 de locuri şi Centru Cultural. Da,  Comuna Șotânga se poate mândri cu una dintre cele mai eficiente administrații publice din județ.

Nu în ultimul rând,  comuna Şotânga  are în implementare și  un proiect cu finanţare  prin Banca Mondială  privind  amenajarea  unei platforme de gestionare a gunoiului de grajd şi  achiziționarea unor utilaje necesare platformei. 

Autoritățile locale de la Şotânga au  obţinut finanțare prin Programul Competitiv de Finanțare ”Investiții la nivelul comunităților locale pentru reducerea poluării cu nutrienți”, cu fonduri acordate de Banca Mondială Guvernului României pentru reducerea poluării cu nutrienți.Valoarea acestei investiţii fiind de 1.500.000 de lei.  

Primăria Șotânga a achiziționat clădirile  ce fac parte din patrimoniul fostei unităţi miniere

Cea mai recentă realizare a admnistrației de la Șotânga, condusă de primarul Constantin Stroe, este achiziționarea clădirilor  ce fac parte din patrimoniul fostei unităţi miniere. Vorbim de Clubul Minier, spital minier şi birourile fostei exploatări miniere

Edilul Constantin Stroe deja le-a găsi o utilitate viitoare în beneficiul comunităţii locale.  Prin accesarea de fonduri  europene, Clubul Minier va fi transformat într-un Centru Cultural modern, pentru că asta a fost menirea lui iniţială. În perioada lui de glorie era chiar o clădire de interes judeţean.

De asemenea,  spitalul minier şi birourile fostei exploatări miniere pot fi transformate fie în locuinţe sociale pentru persoane cu dizabilităţi, fie într-un centru pentru persoane vârstnice. Există finanţări pe fonduri europene prin care  ele pot fi integrate în circuitul economic.

Mediul de afaceri înseamnă o altă gură de oxigen  pentru comuna Șotânga, pentru bugetul acesteia şi pentru dezvoltare

O administraţie eficientă şi prietenoasă cu mediul de afaceri. Micile firme din comună au un aport deosebit la veniturile proprii ale comunei.  

Primarul Constantin Stroe  susține micii investitori  din comună. Dovada este povestea antreprenorului care a adus afinele la 10  km de Târgoviște, în comuna Sotânga,  cu fonduri europene.

Un antreprenor din  Șotânga a înființat o plantație de afin în stistem ecologic intensiv pe 6,40 hectare, peste 29.000 de arbuști, în comuna Șotânga, la momentul  acesta fiind singura plantație de acest tip din zonă.

Antreprenorul a depus un proiect cu finanțare europeană în valoare totală de 316.135 de euro, din care 284.251 de euro au reprezentat fonduri europene, iar 31.614 de euro a fost contribuție proprie.

Afinele pentru consum se recoltează manual, astfel că antreprenorul va avea  nevoie de sute de oameni la cules de afine, în fiecare sezon, adică noi locuri de muncă în comuna Șotânga.

Primarul Connstantin Stroe le transmite tuturor investitorilor  să îndrăznească să învestească ! Foarte mulți au venit către dânsul  cu ideea aceea că fondurile sunt doar pentru unii. Nu este așa.

Edilul Constantin Stroe spune foarte clar și foarte cinstit: fondurile sunt pentru toți cei ce vor. Important este să vrei și să faci lucrurile cu seriozitate.

Admnistrația de la Șotânga  spune  că modul în care se va depăși  actuala criză, va marca profund comunitatea și va da un nou sens viitorului comunei Șotânga.

Solidaritatea este valoarea pe care se fundamentează continuitatea dezvoltării și reconectarea la nevoile și așteptările cetățenilor comunei Șotânga.

Mai este de treabă, orice om gospodar nu are liniște, pentru că mereu are ceva de făcut.  Primarul Constantin Stroe a primit încrederea locuitorilor comunei Sotânga, o mare cinste și onoare pentru mine, care îl obligă, și nu trebuie să-i dezamăgească și va continua cu  seriozitate și înțelepciune gestionarea problemele comunității și eforturile pentru îmbunătățirea permanentă a calității vieții prin proiecte esențiale.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.