Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

COVID-19. SE DOREȘTE doar un aparat Real Time PCR. Spitalul Judeţean de Urgență Târgovişte nu a fost capabil să achiziționeze acest aparat, cu 18 miliarde lei vechi în cont

Autor:

Data: 15 iulie 2020, 17:42

  •  
  •  
  •  

Dâmbovițenii trebuie să fie corect informați și să nu cadă pradă dezinformărilor și informaților interpretate eronat de unii și de alții care au mai mult sau mai puțin, diferite interese. Nu este timpul să ne jucăm cu sănătatea publică a populației județului Dâmbovița.

Dâmbovițenii trebuie să fie corect informați și să nu cadă pradă  dezinformărilor și informaților interpretate eronat de unii și de alții care au mai mult sau mai puțin, diferite interese. Nu este timpul să ne jucăm cu sănătatea publică a populației județului Dâmbovița.

Nu este timpul ca unii domni sau doamne care nu și-au făcut treaba să se victimizeze pe seama muncii altor oameni care au fost și sunt în prima linie a luptei cu COVID-19, au muncit și muncesc până la epuizare.

Normal ar fi fost, ca cei care nu au reușit să-și îndeplinească misiunea pe care au avut-o, să facă un pas în spate sau să plece acasă. Nu s-a întâmplat acest lucru, și au continuat să persiste în greșeală și să iasă public cu comunicate de presă prin care să spună că se minimalizează eforturile depuse la Spitalul Judeţean de Urgență din Târgovişte în lupta cu noul coronavirus.

Domnilor, cine este de vină că au trecut aproape cinci luni, și la Spitalul Judeţean de Urgență din Târgovişte nu s-a reușit achiziționarea unui aparat Real Time PCR  în vederea creșterii capacității de testare?

Trebuie să se știe clar că, Spitalul Judeţean de Urgență Târgovişte, încă de la sfârșitul lunii martie, a primit bani de la Ministerul Sănătății pentru achizitionarea unui aparat Real Time PCR, suma de 3 miliarde lei vechi, filă de CEC deschisă și la ora actuală. Ați primit bani de la CJ Dâmbovița pentru achizitionarea unui aparat Real Time PCR și mai nou, ați primit cu o lună în urmă, și 14 miliarde lei vechi, de la Nuclearelectrica pentru a achiziționa aparatură necesară în lupta cu noul coronavirus.

Slavă Domnului, bani ați avut dar se pare că a lipsit managementul de a gestiona o astfel de situație și totodată a lipsit cu desăvârşire personalul specializat pe achiziții.

Cea mai mare rușine!

În starea de urgență ați avut și cadru legal privind simplificarea procedurilor de achiziție.

Veniți acum și ne spuneți că săptămâna aceasta, Spitalul Judeţean de Urgență Târgovişte demarează o a treia procedură de achiziție pentru aparatul Real Time PCR. Ne mai spuneți că veți elabora un Caiet de sarcini astfel încât să permită o participare mai largă a furnizorilor de  echipamente, fără a face însă rabat de la condiția ca timpul de livrare să fie cât mai scurt.

Nu domnilor, acum ar fi rebuit să ieșiti public și să vă lăudați că ați achizitionat un aparat Real Time PCR și că ați crescut capacitatea de testare la nivelul județului Dâmbovița.

Mai mult, tot susțineți teoria că cineva spune că nu se fac teste la Spitalul Judeţean de Urgență din Târgovişte.

Nu a spus nimeni acest lucru, doar dumneavoastră ați încercat să deformați adevarata realitate pentru a acoperi eșecul lamentabil în achiziționarea aparatului Real Time PCR .

La ora actuală, Spitalul Județean de Urgență Târgoviște face testare COVID-19, pe un aparat GeneXpert, din dotarea Spitalului TBC. Se fac în jur de 4 teste pe oră, iar în cursul unei zile se pot realiza în total 28 de teste și asta pentru că pe acest aparat lucrează doar medicul pneumolog care are program de lucru doar 7 ore pe zi.

Suntem curioși cât de repede se vor achiziționa și echipamentele medicale pe care le-ați trecut pe lista de investiții ce se vor face din donația în valoare de 14 miliarde lei vechi de la Nuclearelectrica?

Cerem public demisia șefului departamentul achiziții publice din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște și tuturor celor care s-au lăudat cu acest subiect.

Știm că șeful departamentul achiziții publice din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, este preocupat să-și asigure un fotoliu mult mai bine plătit din bani publici, dar acesta este un alt subiect asupra căruia vom reveni.

Medicii, asistenții medicali, infirmierele, brancardierii sunt eroi pe timpul pandemiei de COVID-19, iar recunoștința față de aceștia este esențială în această perioadă grea. Aceștia luptă din linia întâi împotriva acestui virus, expunându-se riscului de infectare fără să stea pe gânduri, pentru a îngriji pacienții care au nevoie de ajutor. 

Transmitem un mesaj de susţinere, respect și recunoștință tuturor medicilor şi personalului medical care luptă în această perioadă, în spitalele din Dâmbovița, pentru combaterea COVID-19 .

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.