Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Fieni: Primul caz de COVID 19 iar primarul Iulian Tătulescu face APEL la responsabilitate, solidaritate și implicare

Autor:

Data: 13 iulie 2020, 14:40

  •  
  •  
  •  

Și orașul Fieni a intrat pe harta localităților dâmbovițene, lovite de COVID-19. A fost confirmat primul caz de COVID-19 și în orașul Fieni.

Este vorba despre un bărbat. Deja contacții intradomiciliari au fost izolați. Ancheta epidemiologică este în plină desfășurare.

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Dâmbovița, au fost confirmate 30 de noi cazuri de COVID-19.

Potrivit datelor oficiale, la nivelul județului Dâmbovița, avem la ora transmiterii acestei știri, 71 de persoane confirmate cu COVID-19 dar care refuză internarea iar alte 38 de persoane confirmate pozitiv au fost externate la solicitare. Pericolul ne paște la tot pasul.

Primarul orașului Fieni, Iulian Tătulescu nu a întârziat să facă un apel public la responsabilitate, solidaritate și implicare către toți locuitorii orașului :

Stimați locuitori ai orașului Fieni,

Trăim o amenințare reală, COVID-19, iar respectarea unor reguli reprezintă unica soluție în a ne proteja pe noi, dar și pe ceilalți. Trebuie să înțelegem că suntem cu toții expuși, iar măsurile de protecție sunt necesare pentru a menține  orașul Fieni în siguranță.

Sănătatea și siguranța cetățenilor orașului Fieni reprezintă prioritatea zero pentru Primăria Fieni. Eforturile autorităților locale  trebuie susținute și de cetățeni, care trebuie să dea dovadă de responsabilitate, respectând cu strictețe măsurile impuse.

Infecţiile cu virusul SARS-CoV-2 continuă să crească într-un ritm alarmant atât la nivel național cât și în judeţul Dâmbovița. Situaţia nu este deloc uşoară, inevitabilul  s-a produs și în orașul Fieni, în ciuda tuturor eforturilor pe care admnistrația locală  le-a făcut  prin dezinfectarea spațiilor publice și prin măsurile recomandate tuturor cetățenilor.

Duminică, a fost confirmat primul caz de COVID-19 și în orașul nostru. Toate acţiunile şi măsurile dispuse la nivelul orașului nostru se efectuează cu ritmicitate, ceea ce s-a schimbat este doar atitudinea oamenilor.

Fiecare cetățean trebuie să fie conștient că virusul există și evoluția infectării cu noul coronavirus depinde de cum se respectă regulile de distanțare socială și de protecție sanitară.

Problema nu e în altă parte, este la noi, de aceea le solicit tururor locuitorilor orașului Fieni, să respecte regulile stabilite de autorități.

Nu o să vină cineva să ne ia de mână, să ne urmărească și să ne gestioneze problemele noastre. Revin cu  un apel la fiecare cetățean să fie corect și să spună adevărul, fiindcă  există posibilitatea  ca persoane aflate în autoizolare, nu trebuie să interacționeze cu alte persoane. De aici există riscul contaminării și implicit alte probleme.

Fac apel și către toți agenții economici care își desfășoară activitatea în orașul Fieni, să fie responsabili și să respecte toate regulile impuse de autorități pentru a limita răspândirea virusului SARS-CoV-2 în comunitate.

Este nevoie să revenim urgent la atitudinea responsabilă de care dădeam dovadă în urmă cu câteva săptămâni, ceea ce a făcut ca o lungă perioadă să nu înregistrăm niciun caz de COVID-19 în orașul Fieni.

– Respectați distanțarea fizică și purtați masca de protecție în spațiile închise.
– Spălați-vă pe mâini cu apă și săpun, minimum 20 de secunde, după orice contact cu o suprafață potențial contaminată.
– Evitați zonele aglomerate unde sunteți expuși la contact direct și/sau interacțiune cu un număr mare de persoane, de tipul adunărilor publice, cozi, zone de trafic intens, zone de recreere.
– Feriți copiii de acele locuri de joacă care presupun atingerea unor suprafețe/obiecte comune de către un număr mare de copii.
– Limitați la maximum orice contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsă, prin gesturi cum ar fi: strângerea mâinilor, îmbrățișările, sărutul obrajilor sau al mâinilor, atingerea fețelor cu mâinile.
– Rămâneți acasă dacă aveți simptome de gripă sau răceală (tuse, febră, dificultăți în respirație) și sunați medicul de familie pentru a solicita sfaturi, NU mergeți din primul moment la unitățile de urgență.
– Informați-vă despre noul coronavirus numai din surse oficiale!
– Doar în cazul urgențelor sunați la 112!

Primăria Fieni rămâne dedicată valorilor și principiilor sale, prin responsabilitate, solidaritate și implicare. Am deplină încredere că, ajutându-ne și susținându-ne unii pe alţii, precum și urmând recomandările autorităților privind sănătatea şi siguranța, vom câştiga împreună această luptă împotriva COVID-19. 

Vă asigur că nu voi uita nicio clipă jurământul pe care l-am  depus la învestirea mea în funcţia de primar al acestui oraş, aducându-mi aminte mereu, că bunăstarea şi prosperitatea dumneavoastră, şi a copiilor dumneavoastră este prioritatea pentru care am jurat în faţa lui Dumnezeu şi a oamenilor.

Vă mulțumesc! “, acesta este apelul primarului orașului Fieni, Iulian Tătulescu

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.