Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

5 iunie, Ziua Învăţătorului și data de naștere a dascălului Gheorghe Lazăr, întemeietorul învățământului modern

Autor:

Data: 5 iunie 2020, 10:50

  •  
  •  
  •  

Astăzi, 5 iunie, sărbătorim Ziua Învăţătorului, un moment important prin care societatea îşi exprimă recunoştinţa faţă de cei care pun bazele educaţiei şcolare.În fiecare an, la 5 iunie, este sărbătorită Ziua Învăţătorului. Această dată a fost stabilită prin legea nr. 289 din 29 octombrie 2007.

Ziua de 5 iunie poartă semnificaţia zilei de naştere a dascălului Gheorghe Lazăr, întemeietorul învăţământului modern românesc.

Proiectul legislativ privind instituirea acestei zile, iniţiat de un grup de 70 de parlamentari, a fost adoptat de Senat la 20 iunie 2007 şi de Camera Deputaţilor la 9 octombrie 2007. Potrivit expunerii de motive, postate pe site-ul Camerei Deputaţilor, www.cdep.ro, ”drumul României în Europa trece, invariabil, prin şcoală” şi se impune ca învăţământul să primească atenţia cuvenită, acesta fiind unul dintre domeniile care ”ne mai reprezintă cu onoare în exterior”.

Datele de 5 octombrie (Ziua Internaţională a Educaţiei) şi 5 iunie (Ziua Învăţătorului) sunt marcate distinct în structura anului şcolar. Potrivit Legii 289/2007, ministrul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului elaborează şi aprobă anual un plan care să includă manifestări specifice pentru această zi.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.