Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

COVID-19 la Răcari: Rămâneţi în casă, protejaţi-vă, respectaţi distanţarea socială, există posibilitatea închiderii unor localităţi

Autor:

Data: 21 aprilie 2020, 12:00

  •  
  •  
  •  

Primarul orașului Răcari,Marius Caravețeanu: Rămâneţi în casă, protejaţi-vă, respectaţi distanţarea social, există posibilitatea închiderii unor localităţi

Astăzi, s-au finalizat acțiunile de dezinfecţie impuse de autorităţi la Căminul Medico-Social  Răcari unde  au fost confirmate 51 de cazuri COVID-19, 32 de bătrâni și 19 angajați. O singură persoană,angajată  a Centrului a început să prezinte simptome,restul sunt asimptomatici.

Citește și: Alte trei cazuri de COVID-19 la Răcari. Edilul Marius Caravețeanu solicită și testarea contacților direcți ai persoanelor infectate

Toate persoanele infectate cu coronavirus sunt internate. La ora transmiterii acestei știri, în Centrum ai sunt 19 bătrâni și 12 angajați, toți diagnosticaţi negativ.

Total cazuri diagnosticate pozitiv: 54

beneficiari ai CRPV Răcari – 32 (asimptomatici)

Personal CRPV Răcari 19 (18 asimptomatici)

Persoane din afară CRPV 3 (asimptomatici)

Toate persoanele diagnosticate pozitiv sunt internate la Spitalul de Boli Infecţioase din Târgovişte şi Spitalul Pucioasa.

În cadrul CRPV Răcari sunt 19 beneficiari, 12 colegi diagnosticaţi negativ. Astăzi se finalizează dezinfecţia centrului.

Repartizarea pe cartiere:

– Ghergani 34

– Ghimpaţi 6

– Butimanu 1

– Colacu 4

– Bălăneşti 2

– Răcari 5

– Mavrodin 2

În acest moment se analizează propunerea de a fi testaţi toţi membrii familiilor cu persoane depistate pozitiv.Rămâneţi în casă, protejaţi-vă, respectaţi distanţarea socială!Doamne ajută!”,acesta este mesajul primarului Marius Caravețeanu

Citește și: VIDEO. Ghimpați, Tărtășești și Crevedia, printre localitățile survolate de elicopterele MAI care au verificat dacă se respectă restricțiile de circulație potrivit Ordonanțelor Militare

Răcărenii  sunt pregătiți pentru măsuri drastice privind  prevenirea răspândirii COVID-19

 Nu în ultimul rând, edilul Marius Caravețeanu nu a ezitat să-i avertizeze pe răcăreni  că  este posibil să se ia măsuri drastice privind  prevenirea răspândiriiCOVID-19.

Edilul nu exclude posibilitatea închiderii unor localităţi,dar acest lucru se va decide  la nivelul  instituțiilor centrale.

 “ Starea pacienţilor este bună, staţionară, fără simptome, o singură persoană are simptome.

Decese legate de Covid, nu au fost identificate însă în ultimele zile în centru, o beneficiară în vârstă de 93 de ani, testată negativ, diagnosticată în urmă cu câţiva ani cu o boală incurabilă, a decedat.
 

Dezinfecţia în centru a fost  finalizată astăzi și s-a efectuat în etape astfel încât să nu fie afectaţi beneficiarii.
Cine a adus virusul,greu de spus.

Avem 22 posibili vectori, ancheta epidemiologică este în curs.
Se putea evita, probabil că da, dacă măsura izolării şi testării personalului şi a beneficiarilor era luată înainte de 15 martie, altfel, puteau sta 10 primari şi 10 medici la poartă şi tot intra, nu au existat simptome.


Am solicitat testarea tuturor “contacților” chiar dacă nu prezintă simptome.Există posibilitatea închiderii unor localităţi. Să auzim numai de bine!
”, a mai spus  primarul Marius Caravețeanu.

La acest moment , la nivelul orașului Răcari sunt în total 54 de cazuri COVID-19.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.