Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Prima gravidă din Dâmbovița suspectă de COVID-19, va naște la Maternitatea Moreni

Autor:

Data: 29 martie 2020, 13:58

  •  
  •  
  •  

Mobilizare de forţe la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte, Ambulanţa Dâmboviţa şi Spitalul Moreni.  Ambulanţa Dâmboviţa a preluat cu puţin timp în urmă  din  comuna dâmboviţeană Corbii Mari, o gravidă  ce trebuie să nască la termen dar care este suspectă de COVID-19.

Imediat  echipajul a anunţat  Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte care a luat  toate măsurile necesare pentru a avea loc naşterea.

Într-o strânsă colaborare cu managerul  Spitalului Moreni, gravida a ajuns la Maternitatea Moreni unde va naşte în siguranţă.

Citește și: COVID-19 nu atacă preferențial, primarul comunei Corbii Mari, Ionuţ Bănică solicită măsuri imediate în REGIM DE URGENȚĂ

Concret, până la sosirea echipajului de Ambulanţă cu gravida la cortul de triaj din curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, managerul unităţii spitaliceşti, dr.Claudiu Dumitrescu împreună cu o echipă de la Secţia de Ginecologie Târgovişte a pregătit o sală de naştere cu tot strictul necesar în cadrul Secţiei de Penumologie.

Citește și: Şapte noi cazuri de COVID-19 confirmate la Corbii Mari, în total 14 persoane cu COVID-19

Totodată managerul Claudiu Dumitrescu a luat imediat legătura cu managerul Spitalului Moreni, Firoiu  Ileana şi au stabilit şi un al doilea plan de acţine în cazul gravidei, şi anume aceasta să ajungă la Maternitatea Moreni, care devine maternitate dedicată strict gravidelor COVID-19.

La sosirea gravidei care nu a fost dată jos din Ambulanţă, o echipă medicală echipată corespunzător pentru contactul cu pacienţi COVID-19, formată din asistenta moasă şi medicul ginecolog au consultat pacienta în ambulanţă şi au constatat că este vorba despre o naştere normală fără intervenţie de cezariană. 

Gravida vine din satul Grozăvești, comuna Corbii Mari, era izolată la domiciliu fiind contact al unui contact direct cu un pacient confirmat pozitic cu COVID-19.

Citește și: VIDEO. La Corbii Mari, localitatea dâmbovițeană unde COVID-19 a făcut victime, Imnul României a răsunat din mașinile poliției

Astfel, gravida suspectă de COVID-19 a fost dusă de Ambulanţă la Maternitatea Moreni, unde până la sosirea ei, deja a fost chemat de acasă de către managerul Spitalului Moreni, Firoiu  Ileana, medicul ginecolog  care să asiste la naştere alături de asistente. După naştere, bebeluşul va fi transportat într-un incubator pus la dispoziţie de Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte, de către un alt echipaj al Ambulanţei la Secţia de Neonatologie a Maternităţii Târgovişte pentru a fi ferit de orice pericol.

S-a luat în calcul şi cel de-al treilea plan în acest caz şi anume dacă naşterea naturală prezintă complicaţii, Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte va trimite la Moreni o echipă completă de medici care să intervină.

Aşa cum am spus, o adevărată mobilizare de forţe, manageri şi cadre medicale care au colaborat foarte bine şi au dat dovadă de solidaritate chiar dacă până la acest moment nu există un ordin de ministru al Sănătăţii care să stipuleze clar care sunt spitalele şi maternităţile din provincie ce oferă suport COVID-19. 

 Dr.Claudiu Dumitrescu, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte face eforturi susţinute pentru a feri unitatea spitalicească de contactul cu COVID-19, totul în folosul  dâmboviţenilor care au nevoie şi de alte servicii medicale. Pentru această naştere a gravidei suspectă de  COVID-19, dr. Claudiu Dumitrescu, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgoviştea a oferit Maternităţii Moreni, echipamentele de protecţie COVID-19 pentru personalul medical.

 Tot respectul pentru  cadrele medicale, demne de toată lauda și demonstrează, o dată în plus, dedicare și înalt profesionalism, în aceste zile în care jurământul lui Hipocrate este atât de greu încercat. A alege să faci bine este mai mult decât o profesie. Este o religie, o menire. Nu oricine poate lucra cu suferinţa. Trebuie să fii făcut pentru asta. Să ştii să lupţi cu nenorocirile oamenilor nu este deloc uşor. Trup şi suflet eşti prins ȋn acest carusel al durerii semenilor tăi. Ai obligaţia morală să dai tot ce ai mai bun să ȋi faci să trăiască din nou normal pe cei pe care-i numeşti pacienţii tăi.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.