Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Centrul de zi pentru persoane vârstnice din satul Manga, comuna Voineşti şi-a deschis porţile

Autor:

Data: 12 martie 2020, 22:27

  •  
  •  
  •  

O nouă  investiţie  de succes  a admnistraţiei  de la Voineşti, condusă  de edilul Dănuţ Gabriel  Sandu şi  viceprimarul  Constantin Popa, s-a finalizat. Este vorba  despre Centrul de zi pentru persoane vârstnice din satul Manga.

 Un loc în care persoanele de vârsta a treia pot veni să petreacă momente plăcute, alături de alte persoane de aceeași vârsă și totodată să ia parte la activități culturale, educative, inclusiv învățatul folosirii calculatorului sau alte mijloace moderne.

Toate standardele sunt la nivel occidental, de la clădire, la echipamente și la personal.În ceea ce privește sănătatea fizică a seniorilor , centrul de zi beneficiază de aparatură fitness, pentru ca vârstnicii să opteze pentru un stil de viaţă activ și sănătos.

A fost oficiată o slujbă de sfinţire a noului Centrul de zi pentru persoane vârstnice din satul Manga şi nu au lipsit invitaţii  de la judeţ,primarii de pe Valea Dâmboviţei şi din alte zone ale judeţului.  Ca la orice investiţie  nouă, a fost  tăiată şi panglica inaugurală  de către edilul Gabriel Dănuţ  Sandu şi  doi seniori.

 Toţi  cei prezenţi  la eveniment, au făcut  un tur al Centrului de zi pentru persoane vârstnice din satul Manga, impresiile fiind la superlativ. Şi de această  dată administraţia  de la Voineşti a fost la înălţime.

  Nu a lipsit  un scurt moment de reculegere pentru seniorii care au plecat la ceruri dar care au pus umărul la dezvoltarea comunităţii  din Voineşti.

 Edilul Gabriel  Dănuţ Sandu  a ţinut să puncteze  că prin  această investiţie  secontribuie la dezvoltarea infrastructurii și serviciilor sociale la nivelul comunei Voinești.

Şi seniorii au avut  câte un gând de apreciere şi recunoştinţă pentru administraţia  de la Voineşti.

Centrul de zi pentru persoane vârstnice din satul Manga are o capacitate de 58 de persoane vârstnice aflate în dificultate (33 de femei și 25 de bărbați.

Administraţia  de la Voineşti ,cu o vastă experienţă  în atragerea fondurilor  europene  a reuşit  să realizeze acest obiectiv prin accesarea  de fonduri în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 8, Prioritatea de investiții 8.1, Obiectiv specific 8.3 „Creşterea gradului de acoperire cu servicii sociale” – Grup vulnerabil: Persoane vârstnice.

Valoare totală a investiţiei  este de 1.597.397,66 lei, din care 1.537.582,31 lei reprezintă valoarea totală eligibilă (fonduri FEDR: 1.306.944,96 lei; fonduri din bugetul de stat: 199.885,70 lei; cofinanțarea eligibilă a beneficiarului: 30.751,65 lei).

Nu trebuie  ascuns faptul că pe fonduri europene, la nivelul localităţii Voineşti, începând cu anul 2011, au fost aduşi peste 4.200.000 de euro, bani care au contribuit substanţial la creşterea nivelului de trai al locuitorilor comunei Voineşti şi în primul rând a sistemului de educaţie.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.