Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. SCRISOARE DESCHISĂ ADRESATĂ TUTUROR PRIMARILOR ORAȘELOR ȘI AI COMUNELOR DIN DÂMBOVIȚA

Autor:

Data: 30 ianuarie 2020, 13:23

  •  
  •  
  •  

Preşedintele  PSD Dâmboviţa, deputatul  Corneliu Ştefan  şi vicepreşedintele  PSD Dâmboviţa, Radu Popa  au   redactat   o scrisoare    adresată tuturor primarilor  dâmboviţeni,    prin care  le  solicită   aleşilor să analizaze  oportunitatea acordării titlului de ”Cetățean de onoare” al localității, dlui. Tudor Gheorghe.

Această  iniţiativă  vine  pe fondul linșajului la care a fost supus artistul Tudor Gheorghe după ce TVR a difuzat spectacolul ”Degeaba 30”.

Stimată Doamnă Primar,

Stimate Domnule Primar,

radu popa, vicepresedinte psd dambovita

Pe fondul apariției în spațiul public a unor atacuri lansate de pseudo-politicieni liberali la adresa unui simbol cu valoare de patrimoniu al culturii naționale, luând în calcul nevoia de promovare și de protejare a valorilor patrimoniului cultural material dar mai ales imaterial,având în vedere apariția în spațiul public a unor elemente de natură să deformeze percepția publică despre valorile culturale tradiționale,în semn de apreciere pentru contribuția excepțională avută, de-a lungul întregii sale activități, desfășurată pe mai multe decenii, la promovarea culturii și a patrimoniului cultural românesc atât în țară cât și în străinătate,ca o dovadă a respectului pentru măiestria artistică și pentru talentul, dăruirea și profesionalismul prin care a contribuit la îmbogățirea culturii naționale și a spiritualității românești,vă propunem, stimate dle. Primar, să analizați oportunitatea acordării titlului de ”Cetățean de onoare” al localității, dlui. Tudor Gheorghe.

Considerăm că acordarea distincției ar fi justificată de talentul și de profesionalismul dlui. Tudor Gheorghe puse în slujba atât a poeziei culte românești, a muzicii dar și teatrului, pentru contribuția sa importantă la dezvoltarea valorilor tradiționale, pentru promovarea lor în societate prin intermediul culturii, toate acestea fiind gesturi asumate și recunoscute de opinia publică națională.

De asemenea, decizia s-ar justifica având în vedere contribuția deosebită a dlui. Tudor Gheorghe la punerea în valoare a patrimoniului cultural național, prin valorificarea și prin promovarea muzicii culte,dar și pentru dăruirea și profesionalismul de care domnia sa a dat dovadă, timp de decenii, în dezvoltarea artelor.

     Corneliu ȘTEFAN                                                       Radu POPA

Președinte PSD Dâmbovița               Vicepreședinte PSD Dâmbovița”,

acesta  este conţinutul  integral al scrisorii.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.