Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

2020 a fost declarat ”Anul asistentului medical și moașei”

Autor:

Data: 4 ianuarie 2020, 9:22

  •  
  •  
  •  

OMS a desemnat anul 2020 “Anul asistentului medical și moașei”.

Decizia vine în contextul în care se împlinesc 200 de ani de la nașterea lui Florence Nightingale, asistentă medicală, părinte fondator al îngrijirilor de sănătate moderne.
OMS atrage atenția că, potrivit estimărilor, acest domeniu va înregistra un deficit de forță de muncă de 50% până în 2030.

Aceasta în condițiile în care, în multe țări, asistentele medicale și moașele reprezintă peste 50% din totalul forței de muncă din domeniul medical.”

Asistenții medicali și moașele sunt esențiali pentru obținerea unei acoperiri de sănătate universale”, afirmă OMS într-un comunicat.

Președintele Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România (OAMGMAMR) a declarat că, pentru specialiștii din domeniu, este un motiv de bucurie faptul că este le recunoscută contribuția la furnizarea unor îngrijiri medicale de calitate. Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România s-a alăturat oficial inițiativei „Nursing Challenge”.

Investiția în asistenții medicali și moașe este esențială pentru îmbunătățirea sănătății la nivel global.

Nightingale Challenge este provocarea lansată de ICN pentru susținerea unei mișcări globale pentru pregătirea și responsabilizarea viitoarei generații de asistenți medicali și moașe ca leaderi, practicieni și promotori ai sănătății.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.