Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Voineşti : Recolte bogate de mere, tractoare pe câmp şi zeci de oameni cu zâmbetul pe buze, culegând roadele

Autor:

Data: 22 octombrie 2019, 19:29

  •  
  •  
  •  

Mere bune anul are, iar pomicultorii  se laudă în această toamnă cu o recoltă dulce şi bogată.

Comuna  dâmboviţeană Voineşti, este  o localitate binecuvântată  de Bunul Dumnezeu dar  şi renumită la nivel naţional pentru fructele de calitate obţinute aici, merele  de Voineşti pe care  le aduc pe piață de la an la an.

Pomicultorii din Voineşti nu s-au dat bătuţi şi  nu au abandonat tradiţia.Pomicultorii, ambiţioşi şi devotaţi acestei îndeletniciri, au început să se adapteze la noile cerinţe ale pieţei. Recolte bogate, tractoare pe câmp şi zeci de oameni cu zâmbetul pe buze, culegând roadele. Acestea sunt imaginile  pe care  le-am surprins astăzi, la Voineşti, într-o livadă  din  satul Mânjina.

Vremea  frumoasă  le-a dat  posibilitatea  pomicultorilor  de pe Valea Dâmboviţei  să-şi  desfăşoare  în condiţii  foarte  bune campania de recoltare a merelor.

2019  este un an foarte bun din punct de vedere al producţiei  sau cel putin unul din cei mai buni din ultimii ani, după cum spune  viceprimarul  comunei  Voineşti, Constantin  Popa. Cât despre producţie, estimările merg de la 40 de tone la hectar  în livezile intensive, şi până la 60-70 de  tone în plantaţiile superintensive.

În bazinul Voineşti, în ultima vreme au început să apară şi livezi superintensive de meri, de pe care se poate obtine o productie de până la 60 tone de mere la hectar.

O producţie peste aşteptări au înregistrat pomicultorii de pe Valea Dâmboviţei în acest an  şi se pare  că au şi noi oportunităţi privind piaţa de desfacere, supermarket-urile.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.