bestkids.ro%20

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. “Urme prin Europa” la Grădiniţa nr. 8“ Rază de Soare ” din Târgovişte  

Autor:

Data: 22 octombrie 2018, 15:31

  •  
  •  
  •  

La Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 8“ Rază de Soare ” din Târgovişte, unitate şcolară cu prestigiu ,  are loc un eveniment inedit la nivelul judeţului Dâmboviţa . Este vorba despre implementarea unui proiect Erasmus+,“Traces of Europa ”- “Urme prin Europa”,  prin intermediul căruia preşcolarii de toate vârstele  pun în practică  metoda  “Outdoor Learning “- “Învăţare în aer liber ”.

Oaspeţi din patru ţări, Islanda,Norvegia, Polonia, Itali,  au fost primiţi cu pâine şi sare de preşcolari şi de educatoarele implicate în proiect dar au luat parte şi la o serie de ateliere de lucru.  Activităţile se vor desfăşura pe parcursul   acestei săptămâni.

Prima activitate din cadrul acestui proiect “Traces of Europa ”- “Urme prin Europa”,  s-a derulat , luni, în  curtea Grădiniţei cu Program Prelungit nr. 8“ Rază de Soare ” din Târgovişte și s-a constituit într-o  serie de ateliere aplicând   metoda  “Outdoor Learning “- “Învăţare în aer liber ”.

Primul atelier  a fost cel de ştiinţă. Prichindeii de la grupa mare “Buburuze” şi cei la grupa mică “Muguraşi”, au făcut săpături  arheologice pentru a descoperi rămăşiţele  Dinozaurului T-Rex.

Preşcolarii  de la grupa mare “Veveriţe”nu s-au lăsat mai prejos  şi au demonstrat că stăpânesc destul de bine   cunoştinţele  în cadrul atelierului de matematică.

Distracţia şi voia bună  au putut fi citite pe chipul micuţilor de la grupa mijlocie “Greieraşi”, participând  la atelierul de joc.

Şi grupa mare ” Super Pitici ” a fost la înălţime în cadrul atelierului de literaţie.

Foarte bine  s-au descurcat şi  piticii de la grupa  mică “Puişorul Moţat”.

Fără îndoială, toamna este unul dintre cele mai frumoase anotimpuri şi a inspirat nenumăraţi scriitori şi poeţi indragostişi de culorile, capriciile şi bogăţiile ei iar astăzi, bătrâna doamnă-toamna  i-a inspirat şi  pe  prichindeii de grupa mijlocie  “Furnicuțe” , să picteze şi să decoreze . Pe chipul Furnicuţelor  am putut vedea multă bucurie şi dorinţă de lucru în cadrul atelierului de pictură.

Oaspeţii de peste hotare s-au arătat plăcut impresionaţi de activităţile desfăşurate. Şi în zilele următoare,  activităţile  vor continua cu multe surprize.

 “Este unul dintre cele trei proiecte ERASMUS +. Proiectul se numeşte “Traces of Europa ”- “Urme prin Europa. Avem ospeţi din Islanda,Norvegia, Polonia, Italia. Au venit pentru a vedea cum anume aplicăm  noi metoda  ” Outdoor Learning “- “Învăţare în aer liber ”. În grădinţă se vor desfăşura mai multe ateliere  cu tematica “Învăţare în aer liber ”. Este vorba despre ateliere de matematică, ateliere de literaţie, ateliere  privind jocul în aer liber, ateliere de ştiinţă şi atelier de pictură.  Urmeză să mergem la  Vulcana Băi pentru a avea  training  cu un expert  în “Outdoor Learning “ “, activitatea având loc în Pădurea de la  Bunea. Miercuri, oaspeţii vor reveni în grădiniţă  pentru a participa la dezvelirea urmei parteneriatului  în comunitate  şi pentru a lua parte la seara părinţilor.  Toţi copii din grădiniţă sunt implicaţi , fie că au desfăşurat activităţi   afară, fie în interior, în funcţie  de nivelul de vârstă.  Şi toţi părinţii sunt implicaţi şi pe această cale ţin să le mulţumim. Miercuri, este o surpriză pentru oaspeţi, vom avea o expoziţie de obiecte tradiţionale  dar şi de bucătărie românească.”, a declarat educator  Florentina Ciulei, coordonator proiect

Grădinița Rază de Soare din Târgoviște are trei proiecte finanţate de Comisia Europeană prin Programul Erasmus +, Acțiunea-cheie 2:Proiectul de schimb interșcolar KA 229, Bridges for social inclusion (2018-2020), cu instituții de învățământ din Bulgaria, Grecia, Polonia, Turcia și Ungaria, Grădinița Rază de Soare Târgoviște fiind coordonatorul proiectului – responsabil, Elisabeta MoldoveanuProiectul de schimb interșcolar KA 229, Include net: Innovative ways to promote Inclusion in its broadest sense, within a panEuropean context  (2018-2020), cu instituții de învățământ din Anglia (coordonatorul proiectului), Cipru, Grecia, Finlanda și Turcia -responsabil,  Ciulei Florentina , Parteneriat strategic între şcoli KA219, Traces of Europe (2016-2019) cu instituții de învățământ din Islanda (coordonatorul proiectului), Islanda, Italia, Norvegia și Polonia- responsabil,  Ciulei Florentina

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.