Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

SCENARIUL SECRET pe care PSD Dâmboviţa îl are în legătură cu mitingul de susţinere a „familiei tradiţionale”: Echipe mixte, PREOŢI-POLITICIENI

Autor:

Data: 6 mai 2018, 20:10

  •  
  •  
  •  

Primari, consilieri, parlamentari, președinți  de organizații,  instruiți și mobilizați  pentru organizarea marelui miting pentru referendum, pe care  PSD  vrea să-l organizeze pe data de 26 mai 2018, la București. PSD vrea să strângă în București un milion de oameni la un miting de susținere a familiei, dar și pentru organizarea referendumului pentru definirea căsătoriei ca uniunea dintre un bărbat și o femeie, nu între „soți”, așa cum prevede acum legea fundamentală. PSD Dâmbovița își propune să ducă la București, 7000 de oameni dar totodată ar vrea să organizeze în aceiași zi, la Târgoviște un miting cu aceiași temă, la care să participle alți 13.000 de oameni.  Acesta a fost subiectul  dezbătut pe toate părițile, vineri, 4 mai 2018,  în cadrul Comitetului Executiv  Județean al PSD Dâmbovița de la Mija.

Mesajul  președintelui Adrian Țuțuianu către cei prezenți   la Comitetul Executiv  Județean al PSD Dâmbovița

Știu că este complicat. Când am zis 20.000 de oameni, realizez ce înseamnă 20.000 și înțeleg și efortul organizatoric  dar și voi trebuie să înțelegeți câteva lucruri pe care vi le spun astăzi.

Nu este un miting oarecare.  Este un miting determinat de semnăturile a 3 milioane de oameni  care au decis să schimbe acest text din Constituția  României.  Acesta este primul subiect.

Doi, mitingul este important din perspectiva  mai multor subiecte  care ocupă agenda publică și ne interesează pe toți.  Vă spun că  ne interesează pe toți pentru că vă privește pe fiecare din această sală  dar trebuie să fim conștienți de interesele noastre și politice, și administrative dar și personale.

 Numărul unu. Discutăm legile justiției și vedeți  foarte bine  ce se întâmplă, au trecut de două ori prin Parlament cele trei legi. În mod normal dacă trăiam într-o țară așezată, președintele nu ar fi  făcut niciodată un nou demers  de atacare a acestor legi la Curtea Constituțională  pentru că ele au fost validate, numai că intenția este de a bloca orice modificare  în Justiție și Serviciile de securitate  ale țării. Legile Justiției  ne ajută pe toți,  nu să acopere  pe cei care fac prostii ci în sensul respectării drepturilor și libertăților fundamentale. Dacă nu sunteți conștienți de asta înseamă că nu ați înțeles nimic din toată această dezbatere publică.

 Care este una din marele mize? Este să nu  scoatem judecătorii de sub cercetarea penală, consecințele le-ați văzut. Astăzi, s-a mai dat  publicității încă un protocol  în care CSM era practic o  instituție care nu  avea alte atribuții decât  să toarne la SRI diverse lucruri. Cât timp judecătorii nu vor avea o anumită libertate, oricare dintre noi poate  ajunge  ca simplu cetățean  să aibă parte de o judecată nedreaptă  și vreau să fiți conștienți de asta. Dacă ne uităm unii la alții, știm toți că suntem  ținte.

 Că ești primar, viceprimar, președinte de CJ, fiecare ce suntem, suntem ținte. Asta vreau să vă determine să gândiți, dincolo de  ideea de miting  și că e greu să aducem 300 de oameni.

 Numărul doi,  privind modificarea  legilor Siguranței Naționale  sau Securitate Națională.  În primul rând că sunt foarte vechi, sunt din anii 90, când noi eram  membrii ai Tratatului de la Varșovia.  Între timp am devenit membrii NATO, UE.

 Doi,  legile proaste au permis de exemplu serviciilor să aibă astăzi,  ingerințele  nepermise în domeniul Justiției  și incluziunea în viața privată.

 Trei, toți avem  reguli, voi aveți un mandat de patru ani ca primar, un director are mandat de patru ani… La niciun serviciu   de informații din România nu există  reglementată durata mandatului, ceea ce arată că unii pot  sta la nesfârșit.

 Avem exemplu cu Coldea care 12 ani a stat în scaun,   și normal când stai 12 ani, știi despre toată lumea  de toate . Normal că ai  mijloace, pârghii  să influențezi anumite decizii.

 Este foarte important pentru sănătatea acestei nații.

 Trei, este în dezbatere codul administrativ  al României. Codul ăsta administrativ nu este doar o  colecție de legi  luate de prin toate direcțiile  și puse laolaltă  ca să facem  un cod. Sunt câteva  schimbări fundamentale. Una dintre schimbări: prefecții și subprefecții  politici. Am vorbit și eu cu mai multă lume în peroada asta.  Și în Croația, Albania, prefecții și subprefecții sunt numiți  politic.  Statutul șefilor de servicii  deconcentrate, regula  preferată, vii cu ai tăi, pleci cu ai tăi , care este de natură politică. Lucrul ăsta nu va conveni și va isca o întreagă discuție.

 S-a făcut comisia specială, probabil va dura până în toamnă când vom avea aceste legi . Ca urmare pentru cei care sunteți preocupați cine va fi  prefect, suprefect, vă rog temperațivă prostiile din cap că nu se fac prefecți la cărciumi și nici prin diverse grupuri.  Vă spun clar pentru cei care aveți preocupări de genul acesta.

 Al patrulea lucru legat de această perioadă care este complicată, privește modul în care ne punem  în aplicare programul de guvernare. Dorința este să nu-l punem, dorința celor care ne sunt adversari.

 Să știți că poate vi se pare așa o discuție făcută  dar dacă mâine s-a oprit PNDL, nu mai alocă nimeni resurse, toți primarii și președinții de CJ  o să ne uităm pe ulițele mari, de sus în jos , că bani, alții nu sunt și  la  bugetul statului  există credite bugetare și credite  de angajament . În fiecare an se mai pun niște credite bugetare  iar voi aveți contracte încheiate pe credite de angajament  și vreau să revin pe OG 28 pentru că nu-mi place ce faceți majoritatea dintre voi.

 Mitingul, stimați prieteni trebuie să-l vedeți în contexul ăsta  mai larg.

 Și adaug și contextul politic.

 Iohannis nu vrea referendumul, PNL nu vrea referendum, USR nu vrea referendum, ai lui Cioloș nu vor referendum, UE nu vrea referendum .

PES din care facem  parte nu vrea  să avem un asemenea referendum … inclusiv am fost amenințați și vă poate spune și Titus  cu excluderea din PES  și așa mai departe.

Care este răspunsul? Răspunsul trebuie să vină de la popor.  Și dacă în 1918, că suntem la Centenar, s-au dus  pe Câmpia de la Blaj, unii cu căruța  două săptămâni dus și două- trei întors , deci putem să facem și noi efortul  pe data de 26 mai și să exprimăm o opțiune a poporului roman.

 Vă spun ce am comunicat la București .

Am comunicat că avem 125 de autocare și 50 de microbuze. Ne-ar permite să ducem la București, circa 7000 de oameni. O să reluăm discuțiile asta  și vă spun de astăzi, că am să propun  și vreau să vă gândiți,  să facem un miting în București, unde noi județele suntem  și să ducem oamenii pe care putem să-i ducem  și fiecare centru de județ să aibă un miting local, toate în acelați timp.  Dacă va fi acceptată această propunere  vom face așa: vom lua localitățile din zona de sud  și vom merge la București.

Eu voi fi acolo cu Titus și Rovana  iar ceilalți  cu Cristi Stan,  Florin Grad, Dan Comănescu, cu deputați, cu senatori , vom face un miting la Târgoviște.  Și dacă vor fi 20.000, ducem 7000 la București și 13.000 la Târgoviște.  Trebuie să ne organizăm, nu cu povești.  Vă spun că verificăm fiecare mașină, adunăm și vedem dacă ne dă cifra pe care am stabilit-o.

 Veți spune că este greu, că e soare afară, că nu a plouat de trei săptămâni sau trei luni, este adevărat și asta. Că e sâmbătă și unii vor să meargă la sapă și asta este adevărat , dar eu cred   că se poate. “, a transmis Adrian Țuțuianu

 PSD Dâmbovița, susținut  de Biserică în acțiunile privind   Referendumul

 În cadrul Comitetului Executiv  Județean al PSD Dâmbovița de la Mija, s-a transmis și un mesaj din partea  vicarului eparhial al Arhiepiscopiei  Târgoviște, pr. Ionuț Ghibanu, care a fost în mijlocul social-democraților dâmbovițeni.

Mesajul este acela că  Arhiepiscopia Târgoviște sprijină activitățile  pe care PSD Dâmbovița le va desfășura legate de acest referendum , că e miting sau  alte activități.

Sunt bucuros să fiu astăzi cu dumneavoastră, aici,  să vă aduc binecuvântarea IPS Nifon, Arhiepiscopul și Mitropolitul Târgoviștei.  Probabil muți dintre dumneavoastră,  vă întrebați  de ce vicarul eparhial al Arhiepiscopiei  vine la o întâlnire politică pentru că asta este azi, aici. Dar scopul nobil pe care ni l-am asumat împreună  de a face un gest necesar  pe termen lung pentru sănătatea societății  românești, a copiilor și nepoților noștri, m-a făcut ca astăzi, după ce IPS Nifon a avut o întâlnire cu președintele Țuțuianu și căruia îi mulțumesc  pentru disponibilitatea de a-mi oferi posibilitatea să vă vorbesc astăzi,  m-a făcut să fiu astăzi, aici. Așa cum spunea și domnul președinte, ne referim la Referendumul pentru  schimbarea articolului din Constituție,  referitor la familie și de ce nu la mitingul pe care dumneavoastră îl organizați  și care are până la urmă  are același scop.

 De aceea, noi suntem în situația de a răspunde  solicitării a 3 milioane de  cetățeni ai acestei țări,  care au decis că vor să aibă loc acest referendum  în România. Trebuie să știți  faptul că județul Dâmbovița  a reușit să fie pe primul loc în țară  la strângerea de semnături, adică am strâns  155.000 de semnături, fiind, repet pe primul loc în țară . Acest lucru, categoric ne responsabilizează  pe toți, pentru că  acela a fost  doar un test, examenul  este la referendum, după cum știm cu toții.  Pentru că eșecul  pe care am putea să-l avem, doamne ferește  la referendum este un eșec pe care și-l asumă toate cultele recunoscute  din România, respectiv Biserica Ortodoxă Română fiind cea mai mare  din punct de vedere al credincioșilor  și cred eu,  că și partidul dumneavoastră și-l asumă,   pentru că știm că doriți să aibă loc acest referendum . De aceea am înțeles, ca toți să facem eforturi pentru  a nu fi în această situație și pentru a da un semnal real nu numai unor conducători  ai acestei țări, întregii Europe și de ce nu întregii lumi.  Trebuie să dăm un semnal foarte puternic , pentru că așa cum spunea domnul președinte  și cum probabil o să vă spună și domnul senator Titus  Corlățean, există  presiuni foarte mari asupra politicienilor  din țara noastră, asupra cultelor recunoscute  din România, ca acest referendum să nu aibă loc.

 Eu vreau să mulțumesc parlamentarilor, județului Dâmbovița, parlamentarilor PSD  pentru ceea ce au făcut până la acest moment și iată că suntem în situația de a avea loc în curând,  acest referendum.  Le mulțumesc tuturor parlamentarilor dar în mod special domnului președinte și domnului senator Titus Corlățean care au participat chiar ieri, la o Conferință internațională „Referendumul pentru căsătorie. Perspective naționale și internaționale”, la Parlamentul României.

 

 Am vrea să știți ce facem noi, Biserica, noi, Arhiepiscopia Târgoviște.  Săptămâna viitoare vom avea conferințe cu preoții din  Arhiepiscopia noastră și le vom  transmite foarte clar mesajul  pe care la rândul lor trebuie  să-l transmită  tuturor credincioșilor.

 Mesajul este acela că dorim să sprijinim activitățile  pe care dumneavoastră  le veți desfășura legate de acest referendum  pentru familie și vom face eforturi alături de dumneavoastră,   primarii din județul Dâmbovița  ca să paricipăm la aceste acțiuni pe care le veți desfășura, că e miting, că sunt alte activități, vom vedea în ce măsură vom putea să sprijinim.  Vă rog pe dumneavoastră,  primarii să apelați la preoți iar acolo unde există o problemă  să mă sunați personal sau  pe protopopii din zonele dumneavoastră.

În al doilea rând am venit aici pentru a vă cere și noi sprijinul pentru a ne ajuta atunci când  referendumul va avea loc.  Este foarte clar, că noi ne vom organiza   așa cum ne-am organizat și trebuie să recunoaștem că  acele 155.000 de semnături care au fost strânse și suntem pe primul loc în țară, au fost strânse cu ajutorul preoților care au mers din poartă în poartă  și cu acceptul tacit al dumneavoastră,  și poate chiar sprijinul primarilor care  ați dat un semnal că este foarte bine să se strângă acele semnături.

 Ne dorim ca să existe cumva  echipe mixte de  dialog și de lucru  la nivel local.

Sună foarte frumos domnul președinte și nu ar fi nicio problemă, eu am fost președite la organizația de tineret  la Slobozia, Ialomița, la PSD ca să fie clar.  Am venit la Dâmbovița și nu aveam loc și am mers pe altă cale.  Revin, chiar asta ne dorim să aveți un dialog real,  primarii  cu preoții…

 Aș vrea să vă spun și despre resfințirea Mănăstirii Dealu,  care va avea loc pe data de 10 iunie  și după cum am văzut eu  o informație care circulă, nu știu dacă  e veridică și dacă într-adevăr referendumul va avea loc pe 10 iunie.   Dacă va fi pe 10 iunie, bine,  dacă nu,  va fi pe altă  dată, nu mai contează.

Noi,  pe 10 iunie,  avem un eveniment  foarte important la Târgoviște. După ce am reușit de-a lungul mai multor ani să restaurăm , să consolidăm  Biserica Mănăstirii Dealu care are o importanță deosebită, am ajuns în situația  de a o resfinți pe 10 iunie, când la Târgoviște va fi prezent Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. 

Și după informațiile pe care le avem până acum, prim-ministrul României, președintele Senatului, președintele Camerei Deputaților, miniștrii  și alți invitați vor veni la Târgoviște.  Este un moment în care, noi , dâmbovițenii trebuie să dăm dovadă de unitate, să fim prezenți acolo. Preoții vor veni cu credincioșii, dar fac apel și la dumneavoastră primari, să-i sprijiniți cum puteți, poate pentru transport dacă va fi nevoie…

 Eu vreau să vă mulțumesc pentru fatul  că  mi-ați  oferit posibilitatea să vă împărtășesc aceste gânduri, și să vă asigur de  sprijinul nostru pentru  acțiunile pe care le veți desfășura pentru  modificarea Constituției  sau articolului din Constituție  pentru definirea clară a familiei , familia tradițională. Vă mulțumesc.”, a transmis vicarul eparhial al Arhiepiscopiei  Târgoviște, pr. Ionuț Ghibanu.

VA URMA…

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.