Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, CJ Dâmboviţa şi 100 de tineri din Republica Moldova, s-au întâlnit în cadrul  etapei a doua a proiectului „Descoperă și Cunoaște România”

Autor:

Data: 11 noiembrie 2017, 19:43

  •  
  •  
  •  

Sala Unirii a CJ Dâmboviţa  a găzduit întâlnirea pe care conducerea Consiliului Judeţean Dâmboviţa a avut-o cu reprezentanţi ai Ministerului Românilor de Pretutindeni în cadrul proiectului “Descoperă şi cunoaşte România”. Totodată, la sediul Consiliului Judeţean Dâmboviţa au fost prezenţi aproximativ 100 de tineri din Republica Moldova. Lucrările întâlnirii au fost conduse de preşedintele CJ, Alexandru Oprea şi  Veaceslav Șaramet, secretar de stat în Ministerul Românilor de Pretutindeni. Preşedintele CJ, Alexandru Oprea le-a  prezentat celor 100 de tineri din Republica Moldova,proiectele importante ce vor contribui substanţial  la dezvoltarea judeţului.

Profesor Cristina Stroe, inspectorul şcolar general adjunct  le-a vorbit tinerilor din Republica Moldova despre locurile disponibile în liceele din România dar şi din Dâmboviţa  pentru liceeni de peste Prut.

 Şi  Maria Stoian Musteaţă, cetăţean  din Raionul Căuşeni-Republica Moldova, stabilită de mai mulţi ani în municipiul Târgovişte şi consilier în cadrul Direcţiei de Achiziţii Publice  a CJ Dâmboviţa le+a adresat un gând tinerilor de peste Prut. maira musteata, slavicsaramed, alexandru oprea, cristina stroe

Veaceslav Șaramet, secretar de stat în Ministerul Românilor de Pretutindeni a adus mulţumiri conducerii CJ Dâmboviţa pentru importanţa acordată acestui proiect.

  “Descoperă şi cunoaşte România” este un proiect pilot implementat de  Ministerul pentru Românii de Pretutindeni  iar acţiunea din judeţul Dâmboviţa   face parte  din a doua etapă a proiectului, care se desfășoară în perioada 10-12 noiembrie 2017.

În acest an, la program participă numai tineri din Republica Moldova, dar ediţiile viitoare vor fi dedicate anual celorlalte comunităţi româneşti din afara graniţelor.

Proiectul MRP „Descoperă și Cunoaște România” își propune să contribuie la consolidarea dialogului între tinerii etnici români din afara granițelor, în vederea menținerii legăturilor identitare românești. Următoarea etapă va avea loc la începutul lunii decembrie.

Printre activități se numără vizite la Palatul Parlamentului din România, la Turnul Chindiei și la Mănăstirea Dealu din județul Dâmbovița.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.