Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

La biserica domnească din Potlogi, luni ,9 iunie,pelerinaj la moaştele Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu

Autor:

Data: 6 iunie 2014, 10:57

  •  
  •  
  •  
În prezenţa şi cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit NIFON,luni, 9 iunie 2014, la biserica domnească din Potlogi,  va avea loc pelerinajul la moaştele Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu, ce vor fi aduse, în procesiune solemnă, de la Biserica Sfântul Gheorghe-Nou” din Bucureşti. Cu această ocazie, va fi resfinţită şi biserica Parohiei Potlogi, recent restaurată, ctitorie a Sfântului Voievod Martir.
Acest eveniment duhovnicesc face parte din suita de manifestări dedicate celor trei sute de ani de la jertfa martirică a Sfinţilor Brâncoveni şi reprezintă un prilej de a ne aduce aminte de valoarea extraordinară a credinţei în viaţa înaintaşilor noştri şi a noastră, de ataşamentul faţă de Ortodoxia strămoşească şi de aportul spiritual, cultural, diplomatic, artistic şi comunitar, deosebit al Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu în istoria noastră naţională.
Invităm credincioşii să participe în număr cât mai mare la acest eveniment duhovnicesc, labiserica din Potlogi,  începând cu ora 8,00.
 
Programul procesiunii cu racla cu moaștele  Sfântului Martir Constantin Brâncoveanu
Potlogi – 09 iunie 2014
 
 
 
     orele 8.30: – sosire IPS Mitropolit Nifon și resfințirea bisericii;
 
     orele 9.30:  primirea raclei cu moaștele Sfântului Martir Constantin Brâncoveanu și a delegaţiei Patriarhiei Române, condusă de Preasfințitul Părinte Episcop Vicar Patriarhal Varlaam;
 
– orele 10.00 :  –  începerea slujbei Sfintei Liturghii și a închinarii pelerinilor la sfintele moaște;
 
– orele 12.30 : – prezentarea mesajului Preafericitului Părinte Patriarh DANIEL de către Preasfințitul Părinte Episcop Vicar Patriarhal Varlaam și cuvântul Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Nifon;
                      
– aproximativ orele 18.00 : – plecarea spre București a raclei cu sfintele moaște, însoțită de Preasfințitul Părinte Episcop Vicar Patriarhal Varlaam.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.