Consiliul Judeţean Dâmboviţa prin Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa are în vedere un proiect ambiţios şi anume organizarea unui festival folcloric în memoria cunoscutului şi îndrăgitului interpret dâmboviţean Ion Dolănescu. Joi,preşedintele Consiliului Judeţean s-a întâlnit cu fiul artistului, Ionuţ Dolănescu, pentru a pune la punct aspectele organizatorice, financiare şi a stabili, de comun acord, cea mai bună dată pentru organizarea festivalului. Între autorităţile judeţene şi Ionuţ Dolănescu exista un singură neînţelegere şi anume stabilirea datei în care va avea loc festivalul. Ionuţ Dolănescu ar dori să facă festivalul în luna ianuarie, de Sfântul Ion pe 7 ianuarie, după sărbătorile de Crăciun, de Anul Nou,un lucru greu de realizat dat fiind faptul că abia atunci se termină sărbătorile de iarnă.În urma întâlnirii de joi pe care a avut-o Consiliul Judeţean Dâmboviţa cu Ionuţ Dolănescu, s-a stabilit de principiu data când va avea loc festivalul folcloric în memoria cunoscutului şi îndrăgitului interpret dâmboviţean Ion Dolănescu şi anume în perioada 24-25 ianuarie.Poate vă întrebaţi de ce s-au ales aceste date. Cântărețul român de muzică popular, Ion Dolănescu s-a născut în satul Perșinari, județul Dâmbovița la data de 25 ianuarie 1944. Proiectul va fi pus în aplicare de anul viitor .Festivalul va deveni realitate, urmând a fi sprijinit cu bani de la CJ Dâmboviţa şi sponsorizări.Potrivit directorului Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa, Ionuţ Lăscaie , pe parcursul a două zile , 24 şi 25 ianuarie 2014 la Târgovişte va avea loc prima ediţie a festivalului folcloric în memoria cunoscutului şi îndrăgitului interpret dâmboviţean Ion Dolănescu.Autorităţile judeţene iau în calcul şi o a treia zi de manifestări, adică 26 ianuarie.Toate manifestările din a treia zi a festivalului ar urma să se desfăşoare în localitatea natală a cunoscutului şi îndrăgitului interpret dâmboviţean Ion Dolănescu, comuna Persinari.Însă la acest capitol urmează să se dicute şi cu autorităţile locale din Persinari:”Îl susţin, tatăl lui a fost un artist mare, un artist iubit nu doar de dâmboviţeni, ci de toţi românii şi cred că merită un asemenea festival. Consiliul Judeţean va fi un partener serios. Vom pune şi bani de la bugetul judeţului, vom încerca să sprijinim demersul şi prin sponsorizări. Este o promisiune pe care i-am făcut-o în urmă cu un an şi mă ţin de cuvânt”, a declarat Adrian Ţuţuianu, preşedintele CJ Dâmboviţa . Festivalul «Ion Dolănescu» va avea loc anul viitor, pe 24- 25 ianuarie, când Ion Dolănescu ar fi împlinit 70 de ani.
Patru ani de la moartea lui Ion Dolănescu!
Pe 19 martie 2013, s-au împlinit patru ani de la moartea interpretului de muzica populară Ion Dolanescu, unul dintre cei mai cunoscuţi artişti români.Cântăreţul a murit pe 19 martie 2009 la ora 16:05 în urma unei afecțiuni cardiace. Acesta avea 65 de ani.
Cine a fost Ion Dolănescu?
Ion Dolănescu s-a născut în satul Perșinari, județul Dâmbovița.În 1961 a urmat-o pe Maria Tănase într-un turneu de două-trei săptămâni prin județul Dâmbovița. A debutat în la 18 ani, la Casa de Cultură din Târgoviște. În 1966 a absolvit Liceul Ienăchiță Văcărescu din Târgoviște și a urmat cursurile Școlii Populare de Artă. În 1966 devine solist la ansamblul „Ciocârlia”.A fost căsătorit întâi cu Iustina Băluțeanu, iar apoi cu Maria Ciobanu. Cu a doua soție are un fiu, Ionuț Dolănescu, însă căsătoria nu a durat. În 1975 i se naște al doilea copil, Dragoș Carlos, a cărui mamă este Margarita Valenciano, din Costa Rica care atunci era studentă la Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu din Cluj. Ionuț este și el un cunoscut cântăreț de muzică populară, iar Dragoș Carlos și-a făcut și el studiile în România, actual fiind psiholog în Costa Rica și având doi copii, nepoți ai lui Ion Dolănescu: Maria de Isus, născută în 2001 și Ioan Angel Dolănescu-Bravul, născut în 2005.Din partea lui Ionuț are un nepot, pe Vlad, născut în 2008.A fost deputat în legislatura 2000-2004, ales în județul Ilfov pe listele PRM. În cadrul activității sale parlamentare, a fost membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Slovacia și Lituania. A renunțat la activitatea politică deoarece a considerat că n-a reușit să facă prea mult pentru artiști.Printre cele mai cunoscute cântece ale lui Dolănescu se numără: „M-am născut lângă Carpați”, „De când sunt pe-acest pământ” sau „Casa părintească”.