NU TREBUIE SĂ LIPSEASCĂ din casa fiecărui cetățean, cătina un adevărat miracol pentru sănătate mai ales în sezonul de iarnă, iată, fructele de cătină: fortifică sistemul imunitar, tratează probleme gastro-intestinale, vindecă infecțiile, ajută la menținerea sănătății colonului, contribuie la buna funcționare a sistemului nervos, previn și tratează răcelile.
Mod de preparare cătina cu miere
Spălăm bobițele de cătină foarte bine și apoi tamponăm cu prosoape de hârtie pentru a înlătura surplusul de apă rămas de la spălare. Este foarte important ca bobițele să fie bine spălate dar și cât mai uscate pentru că altfel fermentează mai ușor.
Următorul pas, la fel de important ca și uscarea bobițelor este alegerea acestora. Pentru a preveni fermentarea va trebui să selectăm și să înlăturăm bobițele lovite, stricate, uscate de cele bune, întregi. E o operațiune puțin migăloasă dar necesară
Punem bobițele de cătină în borcane curate, de preferat sterilizate înainte (vezi AICI cum se sterilizează borcanele) umplându-le pe 3 sferturi.
Turnăm treptat miere peste bobițe și amestecăm ușor pentru a favoriza pătrunderea mierii cât mai bine printre eleși a scoate aerul până când umplem borcanul.
Închidem cu capacele și punem la păstrare, de preferat la frigider, până în momentul în care le folosim. Acestea trebuie să stea la macerat câteva zile înainte de utilizare. Se ia zilnic din acest preparat, de 1-3 ori pe zi.
Atenție! Nu se consumă cătină cu miere înainte de culcare pentru că este un preparat energizant. Este de preferat să se consume în prima parte a zilei.
Spor la preparat cătină cu miere la borcan!
Urmărește Partener TV și pe Google News