Credincioşii ortodocşi se vor afla începând de luni, 11 martie, în ultima săptămână dinaintea Postului Mare, numită în Biserică,Săptămâna brânzei sau Săptămâna Albă, pe data de 10 martie, credincioșii vor lăsat sec de carne, urmând ca de luni, 11 martie și până duminică, 17 martie, să consume doar ouă, lapte, brânză și pește.

În această săptămână, în zilele de miercuri şi vineri se face dezlegare la ouă, lapte, brânză şi peşte.
De asemenea, Săptămâna Albă este ultima săptămână în care creştinii ortodocşi mai pot participa la petreceri.
Postul Paştelui durează şapte săptămâni, iar în acest an se încheie duminică, pe data de 5 mai.
Potrivit calendarului creştin-ortodox, din Duminica în care se lasă sec de carne nu se mai fac nunţi. De altfel, nunţi nu se fac tot postul şi nici în Săpătămâna luminată, adică din 6 mai până în 12 mai.
Săptămâna Albă este perioada care face trecerea spre cel mai aspru şi cel mai lung post din an, cel al Paştelui, considerat a fi un urcuș spre Înviere.
Urmărește Partener TV și pe Google News