InfoCons: Atenție la calitatea laptelui consumat!

Știri

InfoCons oferă informații esențiale despre caracteristicile laptelui care poate fi consumat în siguranță:

  • Laptele proaspăt trebuie să fie limpede, fără sedimente sau impurități. Aspectul trebuie să fie omogen, iar culoarea să fie galbuie. Gustul nu trebuie să fie străin și nu trebuie să conțină substanțe adăugate precum amidon sau conservanți. Este interzisă comercializarea laptelui provenit de la animale bolnave sau tratate cu substanțe periculoase, precum antibiotice sau metale grele (arseniu, mercur etc.).
  • Laptele nepasteurizat se vinde doar prin unități specializate (automate) care au afisată la vedere înregistrarea sanitar-veterinară și care dovedesc proveniența laptelui din propria fermă.
  • Laptele praf trebuie să fie o pulbere fină, de culoare alb-gălbuie, fără aglomerări stabile și fără gust sau miros străin.
  • Laptele concentrat se prezintă sub formă de lichid vascos, omogen, de culoare alb-verzuie. În cazul celor cu adaosuri, precum zahăr, cacao sau siropuri de fructe, acestea trebuie să aibă caracteristicile specifice acestor adaosuri.

Este important să fiți atenți la proveniența și calitatea produselor lactate pentru a vă proteja sănătatea. Verificați etichetele și informațiile înainte de a cumpăra!

- Advertisement -

Mai multe

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -

Social