Rețeta zilei, prăjitura copilăriei cu aluat răzuit 

Știri

Rețeta zilei, prăjitura copilăriei cu aluat răzuit,  este una tare simplă, după cum o să vedeți, care nu vă va da bătăi de cap.

Pentru aluat:

3 gălbenușuri + 1 ou întreg

250 grame unt – la temperatura camerei

150 grame zahăr

praf de copt – jumătate pliculeț

esență de vanilie

făină aproximativ 500 de grame

Pentru umplutură:

3 albușuri

150 grame zahăr

100 grame nucă măcinată

200 grame magiun de prune

sare

esență de rom

Aluatul e super simplu de făcut, pur și simplu punem toate ingredientele în afară de făină în bolul mixerului și începem să mixăm 4-5 minute, apoi adăugăm făina. Omogenizăm. Trebuie să avem un aluat care se desprinde de pe pereții bolului și nu se lipește de mâini.

Păstrăm 1/3 din acest aluat (îl băgăm la frigider), iar pe restul îl punem în tavă (pe care o tapetăm cu hârtie de copt), întinzându-l pe toată suprafața acesteia. Dăm de-o parte și ne apucăm de umplutură.

Albușurile le batem spumă cu praful de sare și cu zahărul până obținem o bezea fermă. Dacă întoarcem castronul, nu trebuie să cadă.

 Notă!

 Albușurile trebuie să fie la temperatura camerei, iar bolul/ castronul în care facem bezeaua să fie foarte bine degresat. La fel și paletele mixerului/ telul, altfel n-o să ne iasă bezeaua.

Adăugăm apoi nuca, magiunul și romul. Omogenizăm și întindem această cremă peste aluatul pe care tocmai l-am pus în tavă.

Scoatem acum și restul de aluat pe care l-am păstrat și băgat în frigider și începem să-l răzuim peste prăjitură, ajutându-ne de o răzătoare cu ochiuri mari.

Băgăm prăjitura la cuptor pentru 30-35 de minute la foc mediu, până începe să se rumenească frumos. Lăsăm apoi să se răcească, pudrăm cu zahăr pudră și porționăm.

Poftă bună!

Urmărește Partener TV și pe Google News

- Advertisement -

Mai multe

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -

Social