Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Județul Dâmbovița,șters de pe hartă, de premierul Cîțu, sfidare la adresa dâmbovițenilor și a reprezentanților HoReCA din zona montană dâmbovițeană Bucegi

Autor:

Data: 22 iulie 2021, 9:51

  •  
  •  
  •  

Județul Dâmbovița, șters de pe hartă, de premierul Cîțu, cea mai clară  dovadă, este ultima Hotărârea de Guvern, aprobată  pe data de 21 iulie 2021, prin care, de la Guvern , din pixul lui Cîțu, s-au acordat 148,7 milioane de lei din fondul de intervenții pentru 17 județe afectate de inundații și alunecări de teren iar Dâmbovița nu se regăsește:

“ Banii sunt destinați reparării drumurilor județene, comunale, podurilor, podețelor și digurilor. Este vorba de județele Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Caraș-Severin, Cluj, Covasna, Gorj, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Satu Mare, Tulcea, Vrancea. Aș mai avea aici o informație pe care să v-o dau: este vorba de 1.085 de obiective și 243 de UAT-uri” a spus chiar premierul Cîțu.

Niciun leu alocat pentru Dâmbovița, în schimb 2,7 milioane de lei pentru finanțarea Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu

Nu mare ne-a fost mirarea , să că constatăm că tot în ședința de guvern din 21 iulie 2021, ați aprobat acordarea sumei de 2,7 milioane de lei pentru finanțarea Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu și 200.000 de lei pentru finanțarea Astra Film Festival.  Și Cultura este un domeniu esențial, dar totuși, siguranța și sănătatea cetățenilor este mult mai importantă.

PARDON! Am uitat că SĂNĂTATEA, SIGURANȚA și EDUCAȚIA nu reprezintă priorități pentru premierul Cîțu.

Domnule premier Cîțu, ați auzit  de comuna Vârfuri, din județul Dâmbovița, cea mai afectată localitate, unde din cauza ploilor abundente s-au reactivat alunecările de teren încă din luna iunie 2021?

O alunecare de teren s-a activat în zona Cârlăneşti. Alunecarea a distrus infrastructura rutieră şi casele. Administraţia locală a trimis un raport către ISU, iar estimările iniţiale arată că ar fi vorba de peste 1 milion de euro pentru rezolvarea problemelor.  Alunecări de teren similare au mai fost în anii anii 80, în zona Cârlăneşti. Drumul care face legătura între satul Cârlănești  și restul comunei, este rupt pe jumătate. Ambulanța sau pompierii nu mai au cum să ajungă acolo.

 Ați auzit de cumva de Vulcana-Băi, Valea Lungă, Glodeni, Vișinești, Voinești,Pucioasa și alte localități dâmbovițene, care au fost afectate de inundații și alunecări de tern încă din luna iunie?

Știți, că există și HoReCA în zona montană dâmbovițeană Bucegi, care are de suferit de pe urma unei viituri puternice, ce a avut loc cu mai putin de 48 de ore , înainte  de a aproba aceste alocări, iar drumul județean a fost înghițit de viitură, pe o porțiune de 200 de metri?

Dâmbovițenii sunt buni doar să plătească taxe și impozite la stat, să umple pușculița  de unde banii sunt  redirecționați doar politic?

Dâmbovițenii au înțeles că sunt zonele din Alba care au nevoie de mult mai mult sprijin , dar totuși, un sprijin parțial se cuvenea și pentru obiectivele din Dâmbovița, afectate de inundații sau alunecări de teren.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.