Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

DE URGENȚĂ, CJ Dâmbovița a solicita GUVERNULUI, bani pentru remedierea pagubelor lăsate de viitură în zona montană

Autor:

Data: 20 iulie 2021, 20:01

  •  
  •  
  •  

DE URGENȚĂ, CJ Dâmbovița a solicita GUVERNULUI, bani pentru remedierea pagubelor lăsate de viitura din zona montană dâmbovițeană, unde DJ714, zona Cheile Tătarului, a fost înghițit de apă și două poduri distruse, aluviunile și materialul lemnos au blocat una din căile de acces în campingul de la Zănoaga și au avariat un pod și nu în ultimul podul peste râul Ialomița către Cabana Horoabele, măturat de viitură iar Peștera Ialomiței inundată și închisă pentru câteva zile.

Sectorul de drum al DJ714 care ocolește Lacul Bolboci pe partea stângă a sensului de urcare către platoul montan este închis.

Președintele CJ , Corneliu Ștefan a solicitat membrilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență , să se aprobe montarea de indicatoare care să atenționeze turiștii că sectorul de drum al DJ714 care ocolește Lacul Bolboci pe partea stângă a sensului de urcare către platoul montan este închis. Accesul în zona Peștera-Padina este asigurat, în continuare, pe ruta de pe partea dreaptă a Lacului Bolboci:

“Am convocat, în această seară, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița și am adus la cunoștința membrilor acestuia problemele cauzate, în zona de nord a județului, de râul Ialomița și de ploile abundente din noaptea trecută. De asemenea, în videoconferința avută tot în această seară cu premierul Florin Cîțu, s-au solicitat Guvernului sumele necesare refacerii tuturor obiectivelor afectate.Sunt 5 puncte de interes județean și local care au fost afectate de aluviuni și de creșteri ale debitelor râului Ialomița. De departe, cel mai mult a avut de suferit DJ714, zona Cheile Tătarului: au fost avariate grav drumul și două poduri pe o porțiune de 200 de metri. În această situație, am cerut membrilor Comitetului să se aprobe montarea de indicatoare care să atenționeze turiștii că sectorul de drum al DJ714 care ocolește Lacul Bolboci pe partea stângă a sensului de urcare către platoul montan este închis.Accesul în zona Peștera-Padina este asigurat, în continuare, pe ruta de pe partea dreaptă a Lacului Bolboci.Tot pe DJ714, în zona Campingului Zănoaga, aluviunile și materialul lemnos adus de ape au colmatat o porțiune de drum, au blocat una din căile de acces în camping și au avariat un pod. Turiștii aflați în momentul de față în camping sunt în siguranță și au dorit să-și continue vacanța.Au mai fost afectate un drum forestier și podul peste râul Ialomița către Cabana Horoabele. Și Peștera Ialomiței a avut de suferit din cauza precipitațiilor. Obiectivul turistic este închis, urmând ca zilele acestea să-și redeschidă porțile.Pe lângă montarea indicatoarelor de avertizare de închidere a tronsonului DJ714, la solicitarea mea, au mai fost aprobate lucrări de degajare a drumului, intervenții ale SC LDP care să asigure accesul în Campingul Zănoaga în cele mai bune condiții și refacerea podului către Cabana Horoabelor.Nu în ultimul rând, mâine dimineață, urmează să am discuții cu proiectanții pentru a reface cât mai repede drumurile din munte, dar și cu aparatul tehnic din cadrul Consiliului Judeţean Dâmboviţa pentru consolidarea zidurilor de sprijin și a DJ714, acolo unde Consiliul Județean poate interveni.” ne-a comunicat președintele CJ, Corneliu Ștefan

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.