Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Pericolul tăcut: Sindromul post COVID-19, în cazul pacienților cu forme ușoare și moderate,simptomatologie neurologică pe termen lung

Autor:

Data: 17 iulie 2021, 8:21

  •  
  •  
  •  
Pericolul tăcut, Sindromul post COVID-19, în cazul pacienților cu forme ușoare și moderate,au simptomatologie neurologică pe termen lung, o patologie despre care medicii nu știu aproape nimic în acest moment.
Potrivit medicilor de specialitate, cei care dezvoltă o formă ușoară de boală sau moderată cel mult, trec prin boală dar până la 20% dintre pacienții care fac COVID rămân cu acest sindrom long COVID, care în cazul pacienților cu forme ușoare și moderate se duce mai mult către simptomatologie neurologică pe termen lung – dureri de cap, astenie, dureri musculare, o stare de disconfort fizic.
Atrage atenția medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta din București: “Avem șanse să dezvoltăm o formă ușoară de boală sau moderată cel mult, dar întrebarea care se pune este ce se întâmplă cu persoanele care trec prin boală. Pentru că 10% până la 20% dintre pacienții care fac COVID rămân cu acest sindrom long COVID, care în cazul pacienților cu forme ușoare și moderate se duce mai mult către simptomatologie neurologică pe termen lung – dureri de cap, astenie, dureri musculare, o stare de disconfort fizic. Este o patologie despre care nu știm aproape nimic în acest moment.”

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.