Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

23 iunie, Ziua funcţionarului public, instituită prin Legea 145/2016

Autor:

Data: 23 iunie 2021, 8:19

  •  
  •  
  •  

În fiecare an la data de 23 iunie este marcată Ziua funcţionarului public, instituită prin Legea 145/2016,astfel la 21 martie 2016, Senatul a votat propunerea legislativă privind instituirea acestei zile.

Potrivit iniţiatorilor proiectului legislativ, instituirea unei zile a funcţionarului public român are rolul de a contribui la îmbunătăţirea imaginii autorităţilor şi instituţiilor publice, în general, şi a funcţionarilor publici în particular. “Prin organizarea de evenimente specifice care să recunoască importanţa activităţii acestei categorii profesionale şi acordarea de premii, distincţii, medalii, titluri onorifice cu valoare simbolică, funcţionarii publici vor fi motivaţi să ofere servicii de calitate cetăţenilor, care îşi vor recăpăta astfel încrederea în profesionalismul, integritatea şi eficienţa serviciilor publice”, se arată în expunerea de motive, potrivit www.cdep.ro.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, la 8 iunie 2016, proiectul de lege privind instituirea Zilei funcţionarului public. Legea prin care data de 23 iunie devine Ziua funcţionarului public a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis la 11 iulie 2016 şi publicată în Monitorul Oficial la 14 iulie 2016.

La nivel mondial, funcţionarii publici sunt celebraţi începând cu 2003. La 20 decembrie 2002, Organizaţia Naţiunilor Unite a declarat ziua de 23 iunie drept Ziua Naţiunilor Unite pentru administraţie publică, în urma adoptării rezoluţiei 57/277, potrivit https://www.un.org/. Scopul instituirii acestei zile a fost acela de a marca importanţa şi eficienţa serviciului public pentru comunitate,

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.