Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

21 iunie, Ziua Muzicii Europene

Autor:

Data: 21 iunie 2021, 8:56

  •  
  •  
  •  

21 iunie a devenit din 1985, Ziua Muzicii Europene și promovează toate genurile muzicale, precum și variate forme de expresivitate muzicală.

Prima ediţie a “Fete de la Musique” a fost organizată la 21 iunie 1982, ziua simbolică a solstiţiului de vară, cea mai lungă zi a anului în emisfera nordică, şi a urmărit să reunească în stradă toţi muzicienii.

În 1985, ziua muzicii a devenit un eveniment care a fost exportat, cu ocazia Anului European al Muzicii, iar acum se dezvoltă în baza unui statut – “La Fete Européenne de la Musique”, semnat la Budapesta, în 1997, şi deschis tuturor partenerilor care doresc să se alăture. Principiile acestui statut se aplică acum tuturor ţărilor, inclusiv din afara Europei, potrivit fetedelamusique.culture.gouv.fr.

Ziua Muzicii este sărbătorită în peste 700 de oraşe din 120 de ţări, printre care Germania, Italia, Grecia, Rusia, Australia, Peru, Brazilia, Ecuador, Mexic, Canada, Statele Unite ale Americii, Japonia. Ziua Muzicii este purtătoarea noilor tendinţe muzicale: renaşterea muzicii tradiţionale, dezvoltarea corurilor, apariţia rapului, a stilului tehno, a muzicii urbane etc. 

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.