Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

De Rusalii la Voinești, sfințirea Fântânii de pe strada Bisericii, satul Oncești. VIDEO

Autor:

Data: 20 iunie 2021, 20:34

  •  
  •  
  •  

De Rusalii la Voinești, a avut loc sfințirea Fântânii de pe strada Bisericii, satul Oncești, slujba a fost oficiată de 10 preoți și au fost rostite rugăciuni de sănătate pentru cei prezenţi şi de pomenire pentru cei adormiţi, și nu au lipsit nici crengile de tei și nuc.

Voineștenii, cu mic, cu mare au ținut să fie alături de primarul Gabriel Dănuț Sandu și viceprimarul Constantin Popa, cei care au și inițiat acest proiect de restaurare a Fântânii construită în 1890, de pe strada Bisericii, satul Oncești.

După slujba de sfințire,  doi seniori care au venerabila vârstă de 90 de ani și o fetiță  de 5 ani au tăiat panglica.

Momente pline de bucurie și împlinire sufletească s-au putut citi pe chipul voineștenilor dar și al primarului Gabriel Dănuț Sandu care nu întâmplător a ales acestă zi, Duminica Mare, pentru a  se sfinți Fântâna din Oncești

Cincizecimea,  este cunoscută în popor ca Duminica Mare, ziua în care a pogorât Duhul Sfânt peste apostoli şi ziua când a fost alcătuită prima comunitate creştină.

Sărbătoarea Rusaliilor constituie cea mai veche sărbătoare la creştini împreună cu cea a Paştilor, fiind prăznuită încă din vremea Sfinţilor Apostoli.

Ramurile de tei au o simbolistică aparte la această sărbătoare. Se crede ca teiul fereşte gospodăriile de grindină sau de duhurile rele ale zânelor şi de aceea se sfinţesc la Biserică, iar credincioşii le iau acasă şi le pun la icoane. Cu siguranță, Bunul Dumnezeu va ocrotoi și pe gospoadrii din Voinești, recunoscuți pe plan național pentru producțiile anuale de mere.

“ Fiecare dintre noi este o picătură de apă şi, împreună, formăm un râu. Să depunem cu toţii efortul ca apele din România să fie cât mai bine gestionate şi cât mai curate.”

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.